Potrivit lui Marius Nasta, presedintele Atlantic Restaurant System, francizorul retelei, investitia medie intr-un restaurant Burger King se ridica la circa 250.000 euro. "Avem in plan extinderea retelei la nivel national insa pentu inceput vom pune accentul pe Bucuresti si doar apoi vom continua cu orasele mari. In medie vom deschide cinci sau sase restaurante pe an, iar pentru ca suntem trecuti deja de primul trimestru din 2008, pentru acest an ne propunem deschiderea a inca trei restaurante in Capitala", a spus Nasta, citat de NewsIn.

Potrivit reprezentantilor Atlantic Restaurant System, Burger King se va extinde si in locatii stradale, nu numai in centre comerciale de tip mall, iar intr-un restaurant vor lucra cel putin 40 de angajati, mai scrie Wall-Street.

Burger King va deschide noua restaurante pana la sfarsitul anului 2009

Burger King va deschide noua restaurante pana la sfarsitul anului 2009

Burger a acordat dreptul de franciza pentru Romania companiei Atlantic Restaurant System, care are sediul cental in Bucuresti si este condusa de Eli Davidai si Marius Nasta. Compania Burger King opereaza in prezent peste 11.300 de restaurante in 69 de tari printre care Spania, Germania, Turcia, dar si in SUA.

Citeste si:

Aproximativ 90% din restaurantele brandului american sunt operate prin francize independente, multe dintre acestea apartinand de zeci de ani unor afaceri de familie.

Burger King este al doilea lant de restaurante fast food ca marime din lume cu 2.327 de unitati in Europa din care 2.042 sunt detinute de patrenerii francizati. Burger King a fost fondat in 1954 in Miami de catre James W. Mclamore si David Edgerton.

La 18 mai 2006 Burger King a devenit o companie listata public la Bursa de Valori de la New York.