1 / 5

...sushi, sashimi si un strop de yuzu

Mergeti la NOBU, in Melbourne. Faceti-va pofta de mancare mergand pe jos pe malul raului Yara, dar nu cedati ispitei de a ramane la una din terasele, pub-urile sau restaurantele ce se insira de-a lungul apei.

La NOBU aveti libertate deplina sa va comandati ce va pofteste inima, dar neaparat incercati o salata cu yuzu, micutul citric ce seamana cu tata-grapefruit, dar are gustul mamei-mandarina. Da un gust suav si totusi patrunzator, perfect in deschidere pentru new style sashimi de stridii sau vita wagyu.

Nobuyuki ‘Nobu’ Matsuhisa este chef-ul care a dat numele lantului de restaurante in care este asociat cu Robert de Niro. Acesta vine mai rar prin Australia, dupa cum ne-a spus chelnerita, dar japonezul isi vede de treaba si mestereste apropieri negandite intre bucataria japoneza si cea sud-americana.

Un articol scris de Adriana Sohodoleanu, calator pasionat, fondatoarea conceptului Biscuit, gourmet gifts & treats si partner The Goodie Bag Company, agentie de evenimente, grafica si alte lucruri creative.

Destinatii gourmet: Unde calatorim pentru cele mai bune specialitati culinare


Comenteaza articolul

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Wall-Street incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.