1 / 4

...macarons la mic dejun, Paris

Istoria micutelor prajituri vesele a inceput in 1862, odata cu deschiderea brutariei familiei Laduree. Povestea mea si a celui mai minunat brunch este mai noua. S-a nascut intr-un noiembrie mustind a Beaujolais si a ramas in memorie ca fiind dimineata perfecta, in ciuda cozii de la intrare.

Meniul cuprinde cosuletul cu viennoiserie, unt si dulceturi, oua la alegere, salata de fructe, mini-sendvisuri, iaurt, jus d’orange, ceai sau ciocolata calde, servite in clinchet de argint si in décor clasic, bogat recreat de Jacques Garcia, designer-ul de interior al iconic-ului Hotel Costes. Atmosfera este de vesel secol trecut, iar brunch-ul acolo - una din putinele mese ce se tranforma de la sine in intalniri romantice.

La aceasta ajuta bineinteles si cele 3 macarons incluse in brunch; ele nu fac altceva decat sa te trimita la o noua coada, de data aceasta la take away. Lunga tejghea sustine sute de prajituri si prajiturele, atat de multe si atat de noi, incat odata ajuns la casa, nu poti decat sa indici lipsit de glas, cutia cea mai mare, in care sa iei cu tine macar cate una din fiecare.

Adriana Sohodoleanu este calator pasionat, fondatoarea conceptului Biscuit, gourmet gifts & treats si partner The Goodie Bag Company, agentie de evenimente, grafica si alte lucruri creative.

Destinatii gourmet II - Singapore, Paris, Istanbul si Cluj Napoca


Comenteaza articolul

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Wall-Street incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.