Miliardele lui Michael Dell

Michael Dell, fondatorul si fostul director executiv al celui mare producator de mondial de PC-uri, are doar 41 de ani iar in 2004 era cel mai bogat om sub 40 de ani din lume.

Acum este presedintele companiei pe care a fondat-o in 1984, iar acum doi ani a renuntat la pozitia de CEO. Schimbarea s-a produs in luna iulie 2004. Michael Dell a creat propria companie in 1984, cand inca era student, cu doar 1.000 de dolari. De fapt, precum lui Bill Gates care a renuntat la Harvard si Dell a considerat ca diploma nu reprezinta o conditie necesara pentru a reusi in afaceri. In cele din urma, Michael Dell a absolvit Universitatea din Texas. Michael Dell a utilizat pentru prima oara un computer la 15 ani, cand a descompus un Apple II monta din nou. Asemenea multor tineri pasionati de IT el a vrut sa vada cum functioneaza un computer personal.

Compania fondata in 1984 a ajunsa sa aiba astazi zeci de mii de angajati in intreaga lume. Autor al unui best-seller, Dell a fost si consultantul presedintelui George W. Bush pe probleme de IT. Dintotdeauna Michael Dell a considerat ca este necesar sa atace noi piete pentru a atrage noi clienti. Astfel, a explorat majoritatea segmentelor din industria IT.

Denumit si Regele PC-ului", Michael Dell poate fi vazut frecvent plimbandu-se prin Texas intr-un Porsche Boxster din 2004. In cazul in care vremea se strica, un Hummer H2 din 2005 este mereu pregatit pentru unul dintre cei mai bogati oameni din lume.

"Top" pare a fi cuvantul de ordine al afacerilor lui Michael Dell. Clientela companiei include majoritar companii din lista Fortune 500. Dell a fost deseori premiat si apreciat pentru abilitatile de care a dat dovada in afaceri. A fost numit "Antreprenorul Anului" de catre revista Inc. Magazine, "Top CEO al Afacerilor Americane" de revista Worth , "Omul Anului" de revista PC Magazine si "Presedintele Anului" de revistele Financial World.

Citeste si:
Cegeka, furnizorul de soluții IT intră pe piața din Republica Moldova
Cegeka, furnizorul de soluții...

Chiar daca anul trecut veniturile sale a ajuns la 13,5 miliarde de dolari, valoarea actiunilor sale a scazut cu 13%, cea mai mare diminuarea din ultimii ani. Ce bunuri mai detine miliardarul american? Michael Dell mai detine un hotel cu 378 de camere in Hawaii, Four Seasons si restaurantul chinezesc din Indiana, Steak’n Shake. De asemenea, sotia sa, Susan Dell, a creat o linie de produse cosmetice marca Phi care sunt distribuite prin intermediul magazinelor Neiman Marcus.

Dell a coborat anul acesta pe locul noua in topul celor mai bogati americani realizat de revista Forbes. Astfel, Michael imparte aceasta poztie cu un alt miliardar, averile lor fiind estimate la 15,5 miliarde de dolari.Veniturile companiei Dell a inregistrat in cel de-al treilea semestru au ajuns la 14,38 miliarde de dolari (11,2 mld. euro) datorira cresterii vanzarilor si a cotelor de piata in Asia si Europa.

De asemenea, producatorul mondial de calculatoare va inregistra pana la sfarsitul anului o crestere a vanzarilor de 5% pe piata romaneasca si preconizeaza mentinerea ritmului de dezvoltare si pentru 2007.

Citeste si:
Elon Musk, mai bogat decât Bill Gates
Elon Musk, mai bogat decât...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea YourMoney »Setari Cookie-uri