Croazierele in marea Caraibelor sau insulele Bahamas au inceput sa-si piarda din farmec in favoarea unor locatii mult mai exotice.
Adevaratii fani ai croazierelor prefera sa navigheze in indepartatele ape exotice la bordul unor nave mai mici, dar care ofera o experienta mai mult decat luxoasa si posibilitatea de a invata cat mai multe din expeditie. O astfel de experienta unica poate fi valabila chiar si o data pe an, la un pret exorbitant, dar cu siguranta merita banii.

"Cele mai scumpe croaziere pe care le oferim au ca destinatie Marea Baltica", a declarat pentru Forbes David Morris, director de marketing si vanzari al Silversea Cruises. "Multi turisti vor sa vada regiunea baltica, dar sezonul de croaziera este scurt in acest caz, deci nu sunt necesare discount-uri pentru a ocupa locurile", a continuat Morris. Croaziera in Baltica se desfasoara pe parcursul a sapte zile, incepand cu 11 august, la bordul navei Silver Shadow care paraseste Copenhaga cu 382 pasageri la bord.

Cel mai mic pret se ridica la 890 de dolari/ persoana/zi (aproximativ 650 de euro) si include un apartament de 287 de metri patrati cu baie de marmura si terasa privata. In explicarea tarifelor fabuloase pentru croaziera baltica Silver Shadow, purtatorul de cuvant al Silversea a indicat trei factori important in stabilirea preturilor finale: sezonul (august garanteaza vreme buna si ape linistite), stationarea in porturi (trei zile de vis in St.Petersburg) si kilometrajul efectiv. O croaziera de o saptamana care incepe sambata este insa foarte atractiva pentru managerii care au o perioada de concediu limitata.

Pentru compania Cruise Proferssionals, cele mai scumpe pachete sunt croazierele in Marea Baltica, Alaska, Dubai si Antarctica, ultima destinatie fiind solicitata mai des in perioada decembrie - februarie, potrivit declaratiilor lui Mary Jean Tully, CEO al companiei canadiene, pentru Forbes. Agentia Lindblad Expedition ofera o croaziera de neuitat in Antarctica, incepand cu luna februarie. Sven Lindblad, presedintele companiei, va garanteaza 23 de nopti magnifice, la un tarif de 650 de dolari/persoana/zi (474 de euro). "In final, conteaza calitatea personalului si echipamentului care face diferenta", afirma Sven. Compania a petrecut doi ani de cercetare pentru a oferi pasagerilor o experienta sigura de caiac in Antarctica.

De asemenea, s-a investit intr-un aparat de filmare ROC (remote operated vehicle) pentru explorarea in adancuri a paradisului subacvatic.Costurile si investitiile sunt destul de ridicate in cazul croazierelor si joaca un rol important in stabilirea tarifelor. Tahiti si Antarctica sunt mai scumpe pentru ca absolut totul trebuie importat, inclusive combustibilul. In Alaska, se adauga taxe pentru stationare, navigare si alte cheltuieli guvernamentale. Tranzitarea canalelor Suez si Panama se plateste scump. Spre exemplu, "nava Mariner, cantarind 50.000 de tone si avand 690 de pasageri pe croaziera plateste 150.000 de dolari la trecerea canalului Panama, ceea ce se traduce prin 220 de dolari (160 de euro) de persoana", constata Mark Conoy, presedintele Regent Seven Seas Cruises.

Croazierele de lux corespund, bineinteles, cu excursii scumpe la tarm. Croaziera Wind Surf incepand cu 20 mai de-a lungul Rivierei Franceze stationeaza, bineinteles, in principatul Monaco, timp de trei zile in cadrul Marelui Premiu de Formula 1, Grand Prix. Pentru 1.900 de dolari de persoana (1389 de euro), Norocosii aflati la bordul navei s-au bucurat de locuri rezervate pentru cursa finala, receptii private si suveniruri comemorative. Exista motive diferite care ii fac pe doritori sa isi aleaga croaziera perfecta. Ca si gentile, masinile sport sau telefoanele mobile, itinerariile croazierelor sunt la moda sau nu, ritmul rezervarilor dictand preferintele turistilor si, evident, locatiile cu adevarat in trend.

Marea Caraibelor este adesea traversata de Anul Nou, fiind preferata de petrecaretii care beau sampanie, si numara secundele ramase pana la venirea noului an de pe puntea navei, totul in lumina focurilor de artificii. Croazierea de doua saptamani la bordul navelor de dimensiuni mici, dar foarte stilate, Seabourn Pride si Seabourn Legend, porneste de la 699 de dolari (510 euro) de persoana/zi, ajungand chiar la 2.078 de dolari (1.514 de euro) de persoana/zi. Forbes a identificat cele mai scumpe croaziere ale lumii, cuprinzand in top navele cu minimum 30 de pasageri si calculand in functie de ratele zilnice la cea mai mica categorie oferita. Lungimea croazierei nu a reprezentat un factor decisiv in acest top.

Seadream Yacht Club, Adriatica
Iahtul SeaDream II transporta 110 de pasageri intre Venetia si Dubrovnik, timp de sapte zile. Se poate opta pentru una din variantele disponibile: incepand cu 11 august sau 28 iulie, la tarife tarife minime de 999 de dolari/persoana/noapte (728 de euro) si 900 de dolari/persoana/noapte (656 de euro) in camerele din Yacht Club Deck 2. Se stationeaza in Rovinj, Rab, Trogir, Hvar si Korcula (Crotaia), cu posibilitatea de a innopta in Dubrovnik si Venetia, la alegere.Tratamentul VIP include un apartament Owner’s Suite care costa 2.262 de dolari de persoana/zi in august (1.649 de euro) si 2.062 de dolari de persoana/zi in iulie (1.502 de euro). Tarifele contin si acces la barul de pe punte.

Silversea Cruises, Baltica
Din Copenhaga pana in Stockholm, Silver Shadow sta la dispozitia a 382 de pasageri timp de sapte nopti, incepand cu 11 august. Tarifele incep de la 870 de dolari/persoana/zi (634 de euro ) pentru un apartament Vista Suite. Nava trece prin Tallinn, Estonia, petrece trei zile in portul orasului St. Petersburg, timp in care turistii viziteaza frumusetile Rusiei si face un ultimo popas in Helsinki, Finlanda. Pentru cei mai rasfatati dintre pasageri, apartamentul Grand Suite este disponibil incepand de la 2.956 de dolari/persoana/zi (2.154 de euro). Se include, bineinteles, acces la barul de pe punte.

Travel Dynamics International, Africa

Exotism pur din Bamako (Mali) pana in Dakar (Senegal) se intalneste la bordul navei Callisto cu 34 de pasageri. Croaziera include 13 nopti minunate, din care sase petrecute in hoteluri. Plecarea se face intre ianuarie si martie, cel mai mic tarif pentru categoria D fiind de 845 de dolari/persoana/zi (615 de euro). Nava traverseaza raurile senegaleze Saloum si Gambia, stationand in Djiffere, Fadiout, Tendaba, Kuntaur si Banjul.Cel mai scump pachet ofera o camera luxoasa cu vedere spre golf pentru 999 de dolari persoana/zi (728 de euro). Tarifele includ zboruri interne, barci pentru o explorare mai atenta a paradisului african, excursii ghidate de experti, acces la bar pe punte, trei nopti intr-un hotel din Mopti si inca trei in Dakar.

Silversea Cruises, Mediterana

Pentru o experienta mediteraneana, Silver Whisper ofera transport si moment magice celor 382 de pasageri care opteaza pentru ruta Civitavecchia/Roma - Venetia. Croaziera dureaza sapte zile, plecarea avand loc pe 6 iulie. Tarifele se ridica de la 790 de dolari de persoana/zi (575 de euro) pentru un apartament Vista Suite. Orasele vizitate includ Sorrento, Taormina (Sicilia), Split (Croatia) si Rovini (Croatia). Ca bonus, o noapte romantica in Venetia. Lux Italian? Apartamentul Grand Suite este cotat la 2.370 de dolari de persoana/zi (1.724 de euro). Tarifele include acces la barul de pe punte.

Travel Dynamics International, Antarctica

Cu adevarat speciala este croaziera in Antarctica, dus-intors din Ushuaia, pe nava Corinthian II care transporta 114 pasageri timp de 11 nopti, incluzand o noapte in hotel. Plecarea se face in perioada decembrie-februarie, tarifele pornind de la 772 de dolari de persoana/zi (563 de euro) pentru un apartament Deluxe suite E. Turistii vor fi mai mult decat incantati de insulele Petermann, unde pot observa balene, insulele Cuverville cu pinguini, Deception Island, Hannah Point, cu pasari rare si elefanti de mare, dar si de navigatul prin pasajul Drake.Chiar si intre ghetarii Antarcticii exista lux: apartamentul Deluxe Penthouse Suite include balcon privat si este valabil la un pret de 1.408 de dolari de persoana/zi (1.026 de euro). Tarifele prezentate contin cel putin trei expeditii si excursii cu ghizi profesionisti si naturalisti, explorarea zonelor de interes cu barci Zodiac, o noapte in Buenos Aires si zboruri intre Buenos Aires si Ushuaia.

Lindblad Expeditions, Insulele Grecesti

La bordul navei Panorama, 45 de pasageri asteapta cu nerabdare croaziera dus-intors din Atena/Piraeus. Valabila in iulie-august, croaziera de sapte nopti porneste de la tarife de 711 de dolari de persoana/zi (518 de euro) pentru o cabina. Se stationeaza in Sifnos, Santorini, Kos, Patmos, Naxos si Delos.Un apartament de lux de categoria patru se plateste cu 989 de dolari de persoana/zi (720 de euro). Croazierele oferite de Lindblad includ excursii la tarm ghidate de naturalisti si istoricieni, unele din acestea in colaborare cu National Geographic Society.

Seabourn Cruise Line, Caraibe

Marea Caraibelor este traversata de navele Seabourn Legend si Seabourn Pride, la bordul carora 208 de pasageri admira insulele exotice din St. Marteen sau Barbados pana in Fort Lauderdale. Croaziera dureaza sapte nopti, plecarile avand loc pe 29 decembrie pentru Seabourn Pride si 26 decembrie pentru Seabourn Legend. Se viziteaza St.Kitts, St.Barts, Virgin Gorda si St. Thomas (Pride) si St.John, Virgin Gorda si St. Thomas (Legend).Sarbatorile de lux se petrec in apartamentul Owner’s Suite, la un pret fabulos de 2.078 de dolari de persoana/zi. Toate tarifele include acces la barul de pe punte.

Lindblad Expeditions, Antarctica

Din nou Antarctica, de aceasta data cu Lindblad. Croaziera dus-intors din Ushuaia totalizeaza 23 de zile la bordul navei National Geographic Endeavour, incluzand o noapte petrecuta in Santiago. Startul are loc pe 14 februarie, iar tarifele pornesc de la 652 de dolari de persoana/zi (475 de euro). Se pot admira insulele Falkland, Port Stanley, Soutg Georgia, South Orkney, King’s George, Deception Islands si Paulet Islands. Se poate opta, dupa posibilitati, si pentru una din cele doua apartamente de lux, cu preturi de 1.163 de dolari de persoana/zi (847 de euro). Tarifele includ zboruri dus-intors intre Santiago si Ushuaia, o noapte in Santiago si excursii ghidate de naturalisti.

Cruise West, Alaska

Antarctica se face cunoscuta la bordul navei Spirit of Oceanus, transportand 120 de pasageri intre Vancouver si Anchorage incepand cu 14 iulie. Croazierea de 24 de nopti, din care o noapte petrecuta in Anchorage, are tarife minime de la 648 de dolari de persoana/zi (472 de euro) pentru un apartament de pe puntea superioara. Printre porturile vizitate, amintim Metlakalta, Petersburg, Skagway, Sitka, Whittier, Kodiak, Geographic Harbor, peninsula ruseasca Chukotka, Nome.Pentru lux suprem, se recomanda apartamentul Owner’s Suite, cu balcon privat, la un pret de 1.150 de dolari de persoana/zi (838 de euro). Tarifele contin excursii in fiecare port, ghidate de profesionisti si naturalisti, o noapte in Anchorage si zboruri dus-intors intre Nome si Anchorage.

Regent Seven Seas, Asia
Regent Seven Seas ofera o sansa unica de a vizita indepartata Asie la bordul navei Seven Seas Mariner, care incanta 700 de pasageri timp de 14 nopti pe ruta Osaka/Kobe - Hong Kong. Startul se da pe 26 septembrie, tarifele minime fiind de 588 de dolari de persoana/zi (428 de euro) pentru un apartament la clasa H. Se traverseaza Nagasaki, Pusan din Coreea de sud, Tianjin si Beinjing pentru doua zile, Dalian si Shangai in trei zile.Pentru un lux desavarsit, apartamentul Master Suite este alegerea perfecta, la un pret decadent de 2.793 de dolari de persoana/zi (2.035 de euro). Tarifele contin acces la barul de pe punte, explorarea in detaliu, shopping de antichitati in port si lectii despre cultura chineza predate de expertul in antichitati David Battie, moderator al emisiunii Antiques Roadshow de pe BBC TV.

Agentia de turism Happy Tour va pune la dispozitie un catalog impresionant de croaziere. Cu Silversea, puteti opta pentru croaziera de zece nopti Anglia-Scotia-Irlanda, pe vasul Silver Wind, la un pret de 8370 de dolari de persoana (6100 de euro). Beneficiati de un tratament de cinci stele si vizitati orase istorice ca Londra, Edinburgh,Dublin, Cornwall. Plecarile se fac pe 21 august. O alta varianta este croaziera de cinci stele Brazilia-Uruguay-Argentina, pe acelasi vas, timp de sapte nopti, la un pret de 4654 de dolari de persoana (aproximativ 3400 de euro). Startul se da pe 27 noiembrie. Printre locurile vizitate se numara Rio de Janeiro, Sao Paolo, Montevideo, Buenos Aires.Daca preferati exoticul, recomandam croaziera Minunile Amazonului. Timp de 13 nopti, incepand cu 30 octombrie, la un pret de 7236 de dolari de persoana (5272 de euro), puteti admira locuri superbe ca Barbados, St George’s, Devil’s Island si experimenta o calatorie pe coastele Braziliei si raul Amazon. Toate tarifele includ cazare in apartament de cinci stele, bauturi si serviciu personalizat. Biletele de avion si excursiile optionale nu figureaza in pret. Pentru detalii si alte croaziere de neuitat, www.happytour.ro.

Agentia Marshal Turism ofera, de asemenea, croaziere in Mexic, Caraibe, Mediterana, America de Nord, Europa de Nord si Australia. O croaziera de 17 zile in Australia si Noua Zeenlanda costa 1.719 de dolari de persoana (1.253 de euro). Plecarea are loc pe 23 noiembrie, pe vasul Mercury. Se viziteaza Honolulu, Hawaii, Auckland. Tarifele nu includ bilete de avion, transferuri, excursii optionale. Detalii pe www.marshal.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea YourMoney »


Setari Cookie-uri