Tiffany inaugureaza un nou tip de magazine

Celebrul lant de bijuterii Tiffany, va inaugura o serie de magazine de aproape trei ori mai mici decat cele obisnuite ale marcii, primul dintre ele urmand sa fie deschis in cadrul unui nou centru comercial din Glendale, California.

Micutul magazin nu va expune bijuterii cu preturi exorbitante, ci va pune accentul pe acele modele (majoritatea din argint) accesibile si celor care nu se numara printre clientii fideli ai marcii.

Daca acest concept se va dovedi a fi un succes, numarul de magazine Tiffany ar putea sa se tripleze in viitorul apropiat.

Aceasta situatie poate fi privita din doua perspective. Pe de o parte, Tiffany va deveni un brand accesibil si celor care, pana cu putin timp in urma, nu-si puteau permite produsele celebrei marci.

Pe de alta parte, trebuie remarcat faptul ca Tiffany inaugureaza aceste magazine in contextul in care piata bijuteriilor de lux se afla in declin. Apare astfel pericolul ca acest concept sa duca la "diluarea" puternicului brand, transformandu-l dintr-unul de lux, intr-unul mass market.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea YourMoney »Citeste si
Concluziile unei antreprenoare dupa primul an de business in Romania