Cel mai ravnit diamant al momentului

Un superb diamant gigant, de 72,22 de carate reprezinta, in acest moment, cea mai mare ispita pentru cumparatorii de pietre pretioase din intreaga lume.

Spre deosebire de celelalte diamante, care isi pierd din marime in procesul de slefuire, acesta are o forma perfecta de para, simetrica si o culoare ce face parte din categoria D – culoare perfect transparenta, considerata a fi cea mai pretioasa, dupa cum sustin oficialii GIA (Gemological Institute of America). Fericitul viitor proprietar al acestui superb diamant va avea inclusiv placerea de a-l boteza, asa cum se obisnuieste in aceasta industrie.

Valorosul diamant va fi scos la vanzare luna viitoare, pe 10 aprilie, iar specialistii in domeniu se asteapta ca acesta sa fie vandut pentru fabuloasa suma de 13 milioane de dolari. Celebrele galerii de arta Sotheby's, din Hong Kong, vor avea onoarea sa organizeze aceasta licitatie.

Purtatorul de cuvant al Sotheby's a declarat ca cel mai scump diamant vandut vreodata, in cadrul unei licitatii, a fost superbul Star of Season de 100,10 carate, achizitionat pentru suma de 16,5 milioane de dolari in luna mai a anului 2005.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea YourMoney »Setari Cookie-uri