Chinezii pregatesc cel mai luxos tren din lume

Chinezii planuiesc constructia celui mai luxos tren din lume, care va face legatura intre Beijing si capitala tibetana, Lhasa, cunoscuta si sub denumirea de 'acoperisul lumii'.

Noul tren va fi format din 12 vagoane pentru pasageri, doua vagoane-restaurant si un vagon destinat petrecerii timpului intr-un mod cat mai placut, relateaza AFP.

Luxosul tren va avea, de asemenea, patru mici apartamente decorate in stilul hotelurilor de cinci stele, cu paturi duble, o camera de primire a oaspetilor si baie proprie. De fapt, "intregul interior al trenului va fi amenajat respectand standardele si confortul unui hotel de lux, creand astfel cel mai sofisticat si mai exclusivist tren din lume", sustine Zhu Mingrui, directorul general al Qinghai-Tibet Railway Corporation.

Pentru o calatorie de cinci zile in exclusivistul tren de cinci stele (a carui punere in circulatie a fost programata pentru data de 1 septembrie 2008), clientii vor trebui sa scoata din buzunar 3.300 de euro, de douazeci de ori mai mult decat o cursa obisnuita.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea YourMoney »Setari Cookie-uri