Obiectele de arta expuse in cadrul editiei din acest an a TEFAF (care constituie locul de intalnire a peste 220 de comercianti din 15 tari) au o valoare insumata de aproximativ 1 miliard de dolari, fiind destinate celor care s-au plictisit de participarea la licitatii pentru a obtine astfel de opere de arta, cu adevarat valoroase.

Anul trecut, numarul vizitatorilor a scazut cu 15 procente. Cu toate acestea, 305 avioane private au aterizat pe aeroportul din Maastricht, numarul total al vizitatorilor fiind de 71.000. Organizatorii au declarat incercat sa restrictioneze accesul, satabilind o taxa de intrare de 55 de euro, pentru a nu ameninta reputatia de calitate si exclusivitate pe care si-a castigat-o festivalul de-a lungul timpului.

"In Mastricht, intalnim numerosi clienti, care expun, de asemenea, lucrari de arta contemporana la celebrul targ Art Basel. De cele mai multe ori, vindem tablouri pictate in secolul XX celor care au venit initial pentru a cumpara opere de arta mai vechi, deja consacrate", sustine Robert Landau, reprezentantul Landau Fine Art din Montreal.