Un nou Lamborghini: mai rapid, mai usor, mai ecologic

In cadrul editiei din acest an a Salonului Auto de la Geneva (Geneva International Motor Show), Lamborghini a lansat Gallardo LP560-4, noua versiune a grandiosului model Gallardo Superleggera, care s-a bucurat de un succes rasunator de la lansarea sa din urma cu cinci ani.

Lamborghini Gallardo LP560-4 este mai usor cu aproximativ 20 de kilograme fata de versiunea pe anterioara si este dotat cu un nou motor – identic cu cel de pe Audi RS6 Avant. Cu toate acestea, viitorul Gallardo va veni cu un sistem de tractiune integrala si frane mult mai performante. In plus, mecanicii italieni vor modifica si gradul de rigiditate al caroseriei. In interior, pasagerilor nu le va lipsi confortul si cele mai nou gadget-uri, sistemul media cu conexiune USB, Bluetooth-ul si sistemul multimedia fiind doar cateva din acestea.

Toate aceste inspirate modificari duc la performante demne de remarcat. Noul LP560-4 se lauda cu: 0-100 de km/h in 3.8 secunde si o viteza maxima de 325 km/h.

Rezultatele exceptionale sunt completate si de un consum de carburant demn de invidiat - 14 litri la 100 de km (mixt), ceea ce se traduce printro reducere cu 18 procente a emisiilor de carbon fata de modelul anterior. Aceasta modificare face parte din strategia pe termen lung a constructorului Italian de a reduce emisiile de carbon cu pana la 40 de procente.

"Fiind o masina din clasa supersport, principiul pe care se bazeaza Lamborghini este, fara indoiala, viteza. Daca vrei sa accelerezi, consumi carburant, iar acest aspect implica, in mod evident, emisii uriase de carbon. Oricat de mult ne-am stradui, nu vom putem ajunge la o medie a emisiilor egala cu cea a masinilor obisnuite"
, sustine Stephan Winkelmann, CEO-ul Lamborghini.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea YourMoney »