Damasc: Capitala culturii arabe in 2008

Orasul Damasc a fost desemnat de UNESCO, capitala culturii arabe in 2008, devenind asfel, mai mult ca oricand, o destinatie la moda in acest an.

Capitala Siriei, Damasc este cea mai veche capitala din lume avand o continuitate de peste 4.000 de ani. Inaltat in depresiunea Ghutah, oaza de la poalele rasaritene ale muntilor Anti Liban, Damascul a fost cucerit de-a lungul istoriei de romani, bizantini si otomani, prezentandu-ni-se astazi drept un important centru economic, cultural, comercial si politic.

In acest sens, autoritatile locale planuiesc sa profite la maximum de aceasta oportunitate pentru a dezvolta turismul, organizand numeroase activitati culturale ce vor dezvalui turistilor aspecte interesante ale culturii arabe, traditii si obiceiuri vechi de sute de ani.

In ceea ce priveste cazarea, in Damasc exista deja un Four Seasons, situat in inima capitalei, langa o superba gradina publica si o straveche moschee. Locatia este, asadar, perfecta pentru turistii ce planuiesc sa participe la numeroasele evenimente teatrale si muzicale sau la discursurile ce vor avea loc pe toata durata anului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea YourMoney »Setari Cookie-uri