Gulfstream lanseaza cel mai rapid business jet din lume

Gulfstream, celebrul constructor nord-american de avioane, a anuntat lansarea modelului G650 jet, cel mai mare, mai rapid si mai performant business jet creat vreodata, relateaza Reuters.

Noul model Gulfstream se adreseaza elitei clasei business. G650 jet va zbura cu viteza sunetului si va putea efectua o cursa pe ruta Los Angeles - Londra fara nicio escala, Gulfstream profitand, astfel, de explozia vanzarilor pe piata avioanele private si orientarea consumatorilor catre aeronave mai mari, precum cele produse de Boeing sau Airbus.

Printul Arabiei Saudite, miliardarul Alwaleed bin Talal a fost primul cumparator, anul trecut, al giganitcului Airbus A380 – cel mai mare avion pus in vanzare pana la aceasta data. De asemenea, Boeing a vandut, pana in prezent, noua avioane de mari dimensiuni (modelul 787 Dreamliners) unor persoane particulare.

Cei de la Gulfstream planuiesc sa inceapa testele de zbor anul viitor, urmand ca livrarile sa inceapa in 2012. Modelul G650 va avea un pret de aproximativ 40 milioane de euro, dar clientii care vor face comenzi din timp, vor beneficia de reduceri substantiale, asa cum se obisnuieste in industrie.

Se pare ca, in acest domeniu, investitiile sunt extrem de inspirate, anul trecut, fiind vandute un numar record de 1.138 de jet-uri destinate oamenilor de afaceri, acesta fiind primul an in care s-a depasit pragul de 1.000 de aeronave.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea YourMoney »Setari Cookie-uri