Prima faza a proiectului, denumit Mega Designer Outlets, va fi reprezentata de construirea a 16.000 de metri patrati si va fi finalizata in acest an. Finalizarea integului proiect va avea loc in 2009, iar parcul de retail construit pe un teren de 16 hectare va avea o suprafata inchiriabila de 38.600 de metri patrati.

Centrul comercial de tip outlet va dispune de 80 de magazine cu suprafete cuprinse intre 50 si 1.100 de metri patrati, pentru unele din cele mai cunoscute branduri de moda, incaltaminte si decoratiuni interioare, destinate producatorilor, dar si cafenele, restaurante si locuri de joaca pentru copii.

"La doar doua luni dupa inceperea promovarii Mega Designer Outlets, aproximativ 60% din suprafata inchiriabila se afla in discutii avansate cu potentiali chiriasi", sustine Monica Barbu, directorul diviziei de retail din cadrul Colliers International.

Citeste si:

"Conceptul de outlet este mult asteptat pe piata noastra. Cu atat de multe anunturi cu deschiderea de mall-uri, segmentul de centre comerciale de tip outlet a inregistrat o cerere crescuta atat din partea retailerilor cat si din cea a consumatorilor", a mai punctat Monica.

In prezent, Mega Company negociaza achizitia a doua terenuri in alte orase din tara pentru constructia de noi centre comerciale de tip outlet, investitia pentru fiecare dintre cele doua fiind estimata la circa 60 de milioane de euro.