Londra: Capitala mondiala Wi-Fi

Numarul utilizatorilor londonezi de Wi-Fi a crescut cu 156% in ultima jumatate a anului 2007, conform iPass Wi-Fi Hotspot Index, facand astfel din Londra capitala cu cel mai mare trafic.

Potrivit Wi-Fi Hotspot Index, a doua jumatate a anului 2007 a fost cuprinsa de febra wireless, alimentata fiind si de popularitatea in continua crestere a telefoanelor mobile bazate pe tehnologia 3G.

Urmatoarele locuri in clasamentul intocmit de iPass au fost ocupate de Singapore si Tokyo, gradul de folosire al Wi-Fi-ului in capitala nipona crescand cu 118%, fata de perioada similara a anului trecut.

Conform aceluiasi studiu, numarul utilizatorilor wireless a crescut, la nivel mondial cu 89%, in conditiile in care, in Europa procentul s-a situat la 142%, iar in Statele Unite la numai 61%. Cu toate acestea, Statele Unite raman in continuare lider in topul realizat pe regiuni, fiind urmat de Europa si de Asia din regiunea Pacificului.

De asemenea, in America Latina, procentul utilizatorilor Wi-Fi a cunoscut o crestere exceptionala de 133% fata de 2007, acesta triplandu-se chiar in Brazilia.

Citeste si:
Miele lanseaza un cuptor de 8.000 de euro, gateste peste in gheata
Miele lanseaza un cuptor...

Topul tarilor ce ocupa primele 10 pozitii arata astfel: Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Elvetia, Olanda, Franta, Japonia, Australia, Belgia si Brazilia.

Locatiile in care majoritatea persoanelor se conecteaza la retelele wireless sunt dominate de traseele traditionale ale oamenilor de afaceri, aeroporturile detinand 45% din procentul global, fiind urmate de hoteluri (cu o crestere de 146 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut) si de gari, acestea din urma cunoscand o crestere fara precedent, de 238%. Studiul evidentiaza de asemenea cresterea gradului de utilizare Wi-Fi in restaurante, cu 217% fata de anul trecut), in timp ce, in cafenele, cresterea a reprezentat doar 35%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea YourMoney »Setari Cookie-uri