Bruxelles ľ cel mai plictisitor oras din Europa

Un studiu recent coordonat de TripAdvisor a desemnat capitala Uniunii Europene, Bruxelles-ul ca fiind cel mai fad si mai plictisitor oras din Europa.

In ciuda faptului ca Bruxelles-ul este renumit in lumea intreaga pentru delicioasele sortimente de ciocolata produse aici, in urma unui studiu recent, capitala Uniunii Europene a fost desemnata cel mai plictisitor oras al continentului, fiind urmat de Zurich si Varsovia.

In cadrul aceluiasi sondaj, Londra, capitala Marii Britanii a castigat distinctia de orasul cu cea mai variata si palpitanta viata de noapte, Paris si Amsterdam urmandu-i pe podium.

Cu toate acestea, in ciuda chef-ilor de prima clasa din restaurantele londoneze, Londra nu a resusit sa se impuna in topul capitalelor culinare, Paris, Roma si Florenta fiind premiantele categoriei.

In topul celor mai indragite orase europene, fruntase au iesit Paris, Londra si Roma, turistii declarandu-se insa atrasi si de destinatii precum Praga, Budapesta si Lisabona datorita preturilor scazute ale produselor si serviciilor.

Cele mai romantice destinatii europene sunt Paris, Roma si orasul plutitor, Venetia. Stockholm si Copenhaga au castigat statutul de cele mai curate si ingrijite orase ale continetului - la pol opus aflandu-se Paris-ul si Londra.

Totodata, Dublin a fost desemnat orasul cu cei mai prietenosi si mai primitori locuitori, parizienii situandu-se la cealalta extrema, fiind considerati cele mai reci gazde.

Studiul a scos de asemenea in evidenta faptul ca americanii – in proportie de aproximativ 50% - sunt extrem de interesati de Europa ca destinatie turistica, in ciuda cursului nefavorabil dolar-euro din ultima perioada.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea YourMoney »Setari Cookie-uri