Carol Parc Hotel, nominalizat la premiul pentru 'Cel mai bun proiect de dezvoltare hoteliera in 2007'

Carol Parc Hotel a fost nominalizat la premiile SEE Real Estate europaproperty.com pentru Cel mai bun proiect de dezvoltare hoteliera in 2007. Decernarea premiilor va avea loc pe 8 mai 2008, in Bucuresti.

Aflate la cea de-a treia editie, premiile anuale Real Estate, initiate si organizate de europaproperty.com (unul din cele mai respectate portaluri de informatie si analize in domeniul imobiliar din Europa Centrala, de S-E si Rusia), recompenseaza companii si persoane marcante din Sud-Estul Europei care au contribuit prin proiecte impresionante in domeniul imobiliar. Din membrii juriului de anul acesta fac parte: Eduard Uzunov, President, Regatta, Teresa Preo (Head of Real Estate, Austria Bank Creditanstalt), Philip Bay, Regional Director South Eastern Europe, Colliers International.

Carol Parc Hotel

Inaugurat in septembrie 2007, Carol Parc Hotel este unicul hotel din Romania de genul small luxury hotel.

Povestea cladirii incepe in secolul 19, in perioada regelui Carol I. Venit din Elvetia la rugamintea regelui, celebrul arhitect Suter s-a indragostit de privelistea panoramica de pe dealul Filaret si, combinand elemente arhitecturale din 1900 cu elemente ale curentului romanesc neo- brancovenesc, a construit un palat minunat.

Dupa mai bine de un secol, cladirea a intrat in proprietatea familiei Schlie-Petre. A urmat un proces de restaurare care a durat mai bine de 3 ani, implicand experti, istorici, designeri si artizani faimosi din Italia, Germania si Austria. Lucrarile de restaurare, in valoare de peste 6 milioane de euro, au facut ca hotelul sa fie cea mai scumpa investitie din Romania in domeniul hotelier.

Localizat in zona parcului Carol din Bucuresti, hotelul are 19 camere – printre care un Junior Suite si 3 apartamente, un restaurant - Poem cu bucatarie internationala rafinata si un Piano Bar.

Carol Parc Hotel a fost desemnat de Uniunea Arhitectilor din Romania cel mai bun proiect de restaurare din 2007.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea YourMoney »Setari Cookie-uri