Seful Porsche, cel mai bine platit manager din industria auto

Wendelin Wiedeking, CEO-ul Porsche, a castigat 60 de milioane de euro anul trecut, devenind cel mai bine platit manager din industria auto, scrie wall-street.ro, citand Motor Authority.

Functia de CEO in cadrul unei companii producatoare de masini nu este considerata, in mod traditional, o slujba foarte bine platita, insa pentru Wendelin Wiedeking aceasta regula nu se aplica.

Seful Porsche a avut anul trecut cel mai mare salariu intre executivii celor mai importante companii auto din lume.

Spre comparatie, Carlos Ghosn, director executiv al Renault-Nissan, a castigat 34,49 milioane de euro in 2007, iar Dieter Zetsche, de la Daimler, a avut un salariu mai mic, de numai 10,67 milioane de euro.

De asemenea, Alan Mullaly, CEO-ul Ford, a obtinut 13,9 milioane de euro din salariul sau pe anul trecut si Sergio Marchionne, seful Fiat, a strans doar 6,91 milioane de euro.

Salariul CEO-ului Porsche nu a starnit invidia angajatilor companiei, intrucat Wiedeking a acordat numeroase bonusuri si compensatii salariatilor sai, mai scrie wall-street.ro.

In plus, profitul obtinut din pre-taxe a crescut, pe parcursul anului trecut, cu aproape 4 miliarde de euro, de la 2,1 la 5,9 miliarde de euro.

Totodata, producatorul de automobile sportive Porsche se pregateste sa preia grupul Volkswagen.

Geneva 2007: Interviu cu Wendelin Wiedeking, CEO Porsche

Sursa: Wall-Street
Autor: Alexandra Teodorescu


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea YourMoney »Setari Cookie-uri