In cadrul licitatiei denumite Revolution: The Evolution of the Rolex Sport Watch, organizata recent, s-au stabilit noua recorduri mondiale, suma totala a tranzactiilor atingand imensa valoarea de 8,5 milioane de dolari.

Vedetele serii au fost doua ceasuri Sea-Dweller Submariners din 1967, fiecare obtinand un pret de 237.600 dolari, precum si un model Submarine din 1973, creat initial pentru armata britanica, ce s-a vandut la pretul de 166.800 de dolari.

Cel mai frumos ceas al licitatiei a fost desemnat exclusivistul model Jean-Claude Killy, care a obtinut 155.000 de dolari, iar recordul absolut al serii ii revine superbului model Comex, realizat in 1979, acesta fiind cotat la pretul de 248.800 dolari.

Citeste si:

In timp ce colectionarii din intreaga lume au platit preturi enorme pentru aceste veritabile bijuterii ce marcheaza istoria brand-ului Rolex, unele modele nu au reusit insa sa se ridice la nivelul asteptarilor. Printre acestea se numara versiunea extrem de stilata a modelului Explorer, cunoscuta sub denumirea de Straight Hand Steve McQueen, care a obtinut modesta suma de 40.800 de dolari.

BaselWorld (I)

BaselWorld (II)