Este vorba despre clarificarea situatiei juridice, dupa condamnarea de anul trecut a "legii Volkswagen" de catre curtea europeana de justitie.
Aceasta lege, ce figureaza din anii 1960 in statutul Volkswagen, a fost considerata o incalcare a principiului liberei concurente.
Porsche reproseaza landului Saxonia de Jos, care detine 20% din Volkswagen, ca a votat impotriva amendamentului sau in aprilie, acuzand autoritatile din regiune ca ingreuneaza aplicarea legislatiei europene.
Curtea europeana de justitie (CEJ) a respins o prevedere a legii ce limiteaza la 20% drepturile de vot ale unui actionar, oricat de mare ar fi participatia detinuta.
Insa cele doua parti discuta cu privire la un alt amendament, care fixeaza la 20% minoritatea de blocaj, si care, potrivit autoritatilor din Saxonia de Jos si guvernului federal, nu a fost condamnata de catre CEJ.
Consiliul german de ministri se va reuni pentru a se pronunta cu privire la o noua lege Volkswagen.
Berlinul doreste mentinerea minoritatii de blocaj la 20%, aceasta oferind drept de veto guvernului in ceea ce privestre deciziile strategice ale grupului.
Porsche doreste aducerea minoritatii de blocaj la 25%, asa cum este in majoritatea companiilor, pentru a putea prelua controlul decizional al Volkswagen, in care detine o participatie de 31%.
Sursa: Wall-Street
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: