Modelele Black Series de la AMG reprezinta varful de tehnica al tunerului oficial Mercedes. Este vorba de editii si mai performante ale unor modele deja ultraperformante.

Asta nu-i impiedica pe tuneri sa incerce sa obtina mai mult. Pe de o parte acesta e rolul lor, sa fie capabili sa imbunatateasca orice, iar pe de alta parte, daca unii modifica Ferrari Enzo, de ce altii n-ar modifica AMG-uri Black Series, oricat ar fi ele de performante.

Kicherer s-a ocupat de coupe-ul CLK63 AMG, un bolid cu motor V8 de 6,3 litri, care produce 507 CP si care este deja ornat de AMG cu un kit de exterior care aminteste de masinile Mercedes din DTM.

Citeste si:

Cei de la Kicherer au reusit sa faca motorul sa livreze 33 CP in plus, puterea maxima ajungand la 540 CP, cresterea de cuplul maxim fiind de 20 Nm. In acest fel masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,1 secunde si poate atinge o viteza maxima de 300 km/h.

Kicherer a adaugat mai multe repere de interior facute din fibra de carbon, insertii din acest material putand fi regasire si la exterior. Tunerul a schimbat si arcurile originale cu unele mai performante, iar jantele au fost inlocuite cu unele mai usoare.

Sursa: Sotto