Cele doua arme exclusiviste, incluse in cadrul licitatiei Fine Sporting Guns and Rifles, a casei Christie, marcheaza sfarsitul unei traditii si implicit al artei de a crea arme unice, impecabile si valoroase.

Asprey, compania ce a creat de-a lungul secolelor arme de cea mai buna calitate pentru aristrocratii din intreaga lume, si-a interupt activitatea in 1996, atunci cand compania a fost cumparata de catre printul Jefri din Brunei, aceste doua exemplare fiind ultimele arme inscriptionate cu celebra semnatura.

Personalitati celebre ale lumii politice precum Printul Charles sau George Bush poseda arme Asprey, similare cu cele scoase la licitatie.

Citeste si:

Chiar daca armele produse de Asprey fac parte acum din trecut, William Asprey, urmasul familiei, va duce traditia mai departe in cadrul noii sale companii, William & Son, neavand insa permisiunea de a folosi in afacerile sale numele Asprey. Asadar, William si-a deschis o noua companie ce produce arme cel putin la fel de impresionante.

La licitatie au mai putut fi admirate, de asemenea, doua pistoale ale companiei Holland & Holland. Unul dintre ele a fost produs in anul 1976, iar celalalt in 1969, pretul la care au fost vandute fiind de 75.000 de euro, respectiv, 60.000.