Constructorul italian a anuntat o campanie de rechemari in service pentru 366 de modele Ferrari 612 Scaglietti, vandute in Statele Unite in perioada 2005-2007. Modelele vizate sunt cele cu transmisia F1, pentru ca la acest reper apare problema. Este vorba de un senzor al ambreiajului, care se incalzeste peste parametrii normali si duce la functionarea gresita a cutiei de viteze - schimbarile de trepte se fac foarte greu sau cutia ramane blocata intr-o treapta de viteza.

Intamplator sau nu, de-a lungul carierei lui Ferrari 612 Scaglietti au existat si cateva incendii spontane la aceste masini, unul din ele chiar in Romania, pe autostrada Bucuresti-Pitesti, acum doi ani. Este vorba de masina fostului fotbalist Gabi Popescu, care a luat foc - se pare - tot in urma unei defectiuni la transmisie.

Cei de la MotorAuthority remarca faptul ca nu a trecut prea mult timp de cand Ferrari a incheiat cu succes un tur prin India, cu doua exemplare 612 Scaglietti cu transmisie F1, care nu au avut nici un fel de probleme pe parcursul a 11.000 de kilometri facuti pe drumuri nu foarte bune.

Sursa: Sotto