Conglomeratul indian a aratat un interes deosebit asupra dezvoltarii unei retele mari de SUV-uri, in special pe piata din Statele Unite, iar urmatorul pas pe care l-ar putea face compania auto este achizitionarea brandului Hummer, informeaza Wall-Street.ro.

Pentru a intari aceasta tendinta, reprezentantii General Motors au declarat ca vor organiza un studiu despre modelul auto si ca vor lua in considerare posibilitatea de a-l vinde partial sau total.

De asemenea, oficialii GM au intrat in discutii de negociere pentru a vinde Hummer, atat cu producatorul Tata Motors, cat si cu cei de la Mahindra & Mahindra (M&M), scrie Economic Times din India.

Vanzarile la automobilele Hummer au scazut in luna mai a acestui an cu pana la 60,2%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, drept pentru care GM il va vinde cu siguranta pana la sfarsitul lui 2008.

Citeste si:

Totodata, motivul pentru care GM ar putea renunta la marca Hummer este acela ca derivatul vehiculului militar Humvee a devenit un sinonim al consumului excesiv de carburant, dupa cum declara Rick Wagoner, directorul executiv al companiei.

Tata Motors Ltd este cel mai mare producator indian de vehicule comerciale si cel de-al doilea producator de automobile de pasageri. Produsele sale includ vehicule comerciale de tonaj mare, mediu si mic, autovehicule utilitare si autoturisme.

Sursa: Wall-Street
Autor: Alexandra Teodorescu