Cele mai bune restaurante din lume: Premiile S.Pellegrino 2008

Prestigioasele premii S.Pellegrino, acordate celor mai bune 50 de restaurante din lume, si-au desemnat recent castigatorii de anul acesta.

Fata de 2007, schimbarile nu au fost majore, pe podium clasandu-se, si in acest an, aceleasi trei restaurante celebre El Bulli, The Fat Duck si Pierre Gagnaire.

De fapt, intregul clasament difera de cel de anul trecut doar prin doua intrari noi si patru reveniri.

Au existat insa si evolutii surprinzatoare, un exemplu in acest sens fiind restaurantul St. John detinut de Fergus Henderson si Trevor Gulliver care a ajuns pe pozitia a saisprezecea, urcand optisprezece locuri in top.

In ceea ce priveste clasamentul pe tari, Marea Britanie se poate mandri cu sase restaurante in topul primelor cincizeci ale lumii - Fat Duck pe 2, Gordon Ramsay pe 13, St. John pe 16, Hakkasan pe 19, Le Gavroche pe 22 si Nobu pe 30.

Un aspect extrem de controversat este acela ca, printre cele mai bune cincizeci de restaurante ale lumii, nu se afla niciun restaurant din Tokyo, Hong Kong, Beijing, Shanghai, Singapore sau Bangkok, in ciuda faptului ca, Tokyo, orasul cu cele mai multe stele Michelin, a fost desemnat de catre Michelin Guide ca fiind una dintre cele mai importante capitale culinare ale lumii.

Top 10

El Bulli Spania
The Fat Duck Marea Britanie
Pierre Gagnaire Franta
Mugaritz Spania
The French Laundry SUA
Per Se SUA
Bras Franta
Arzak Spania
Tetsuya`s Australia
Noma Danemarca

Citeste si:
Cele mai bune restaurante din lume
Cele mai bune restaurante din...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea YourMoney »Setari Cookie-uri