Numarul milionarilor in dolari din lume a depasit anul trecut 10 milioane

Lumea avea, pentru prima data, mai mult de zece milioane de milionari in dolari in 2007, fara a lua in calcul valoarea resedintelor principale ale persoanelor in chestiune, numar mai mare cu 6% fata de 2006, potrivit unui studiu publicat marti, citat de AFP.

Numarul "marilor averi" - de peste 30 milioane dolari - a urcat, de asemenea, foarte rapid, cu 8,8% comparativ cu anul anterior. Grupul persoanelor cu "mari averi" numara 103.320 de persoane in lume, potrivit unui studiu realizat de banca americana de investitii Merrill Lynch si de compania de servicii de informatica Capgemini, potrivit NewsIn.

Averea cumulata a celor 10,1 milioane de milionari atinge 40.700 miliarde dolari, ceea ce marcheaza o crestere cu 9,4% fata de 2006.

Cele trei regiuni care au progresat cel mai mult din punctul de vedere al numarului de milionari sunt Orientul Mijlociu (care a avut o crestere cu 15,6%), Europa de Est (14,3%) si America Latina (12,2%), ca urmare a scumpirii materiilor prime si a dezvoltarii de noi piete financiare, subliniaza autorii studiului.

Sursa : Wall-Street


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea YourMoney »Citește și
America Latină suspendă legăturile cu Europa și Asia
Setari Cookie-uri