Cele mai costisitoare dezastre naturale

Pe langa pierderile de vieti omenesti, a caror valoare nu poate fi cuantificata, cele mai mari dezastre naturale din istorie au provocat falimentul a zeci de companii de asigurari si costuri materiale de ordinul miliardelor de euro.Timesbusiness ne prezinta topul celor mai costisitoare dezastre naturale.
1.Cutremurul din Kobe, Japonia, 1995
Costuri: 102 miliarde de euro

Cutremurul de 7,2 grade pe scara Richter a devastat orasul Kobe din sudul Japoniei, in ziua de 17 ianuarie, 1995. Prabusirea cladirilor a provocat moartea a peste 5.000 de personae, in timp ce zeci de mii de oameni au fost raniti. Reconstruirea orasului a durat aproape sapte ani.

2. Uraganul Katrina, Statele Unite, 2005
Costuri: 24 miliarde de euro

Cel mai costisitor dezastru natural ce a lovit Statele Unite ale Americii a fost, fara indoiala, Uraganul Katrina, care a luat prin surprindere autoritatile. Furtuna a inundat New Orleans-ul, efectele sale negative resimtindu-se si in Mississippi si Alabama, insa nu intr-o masura atat de mare. Potrivit Insurance Information Institute, costurile provocate de acest cutremur au fost de aproximativ 24 miliarde de euro.

3. Uraganul Andrew, Statele Unite, 1992
Costuri: 15 miliarde de euro

Uraganul Andrew a fost al doilea in randul celor mai distructive din istoria Statelor Unite ale Americii, cauzand pagube imense pentru companiile de asigurari din Bahamas, Florida de Sud si Louisiana. Costul reconstructiei oraselor a dus la falimentarea a doisprezece companii de asigurari din Statele Unite.

4. Cutremurul Northridge, Statele Unite, 1994
Costuri: 13 miliarde de euro

Cutremurul Northridge, care a avut 6,7 grade pe scara Richter, a lovit regiunea de coasta a Los Angeles-ului, provocand moartea a 57 de personae si ranirea a altor cateva mii. Costurile provocate au depasit 13 miliarde de euro.

5. Uraganul Ivan, Statele Unite, 2004
Costuri: 10 miliarde de euro

Uraganul Ivan a smuls acoperisurile caselor si copacii din radacini urmandu-si calea distructiva asupra Insulelor Caraibe, inainte de a ajunge si la coasta de sud-est a Statelor Unite. O mare parte din costurile ce se ridica la 10 miliarde de euro au fost cauzate, in primul rand, de distrugerea unor platforme petloriere din Golful Mexic.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea YourMoney »Citește și
Ivan, ASLO: Ne luptam cu competitia neloiala a importatorilor SH
Setari Cookie-uri