44 de companii din domeniul Food & Beveregeas vin in Romania
Marti, 18 noiembrie, Institutul Italian de Comert Exterior (ICE) in parteneriat cu Asociatia Confagricoltura si cu Regione Abruzzo organizeaza o intalnire de afaceri italiano-romana cu participarea a 44 de companii italiene din domeniul Food & Beverages.
• 17 Noiembrie 2008 • YourMoney



1 / 3
Workshop-ul Gustul Italiei
2 / 3
Scopul evenimentului
3 / 3
Degustare profesionala de vin cu Alessandro Mugnaioli
Workshop-ul se numeste Gustul Italiei si este cel mai important eveniment de aceasta natura organizat pana acum de ICE in Romania. La discutii vor participa 44 de companii italiene, dintre care 28 producatori de vin.
Celelalte companii reprezinta o gama larga de produse din sectorul alimentar: paste, orez, ulei extravirgin de masline, sosuri pentru paste, branzeturi, prosciutto, conserve de peste, otet balsamic sau faina.
“La workshop-ul Gustul Italiei au fost invitati sa participe aproximativ 200 de oameni de afaceri romani, interesati sa dezvolte acorduri comerciale si investitionale cu societatile italiene”declara Mario Iaccarino, Director ICE.
Celelalte companii reprezinta o gama larga de produse din sectorul alimentar: paste, orez, ulei extravirgin de masline, sosuri pentru paste, branzeturi, prosciutto, conserve de peste, otet balsamic sau faina.
“La workshop-ul Gustul Italiei au fost invitati sa participe aproximativ 200 de oameni de afaceri romani, interesati sa dezvolte acorduri comerciale si investitionale cu societatile italiene”declara Mario Iaccarino, Director ICE.
Prin organizarea acestui eveniment, ICE isi propune sa creasca gradul de cunoastere al produselor agro-alimentare italiene pentru operatorii locali din acest sector de business, anume: importatori si distribuitori, reprezentati ai marilor retele de distributie si HORECA.
Intentia declarata este de a stimula acordurile de cooperare si investitiile directe. “Sectorul agroalimentar italian ajunge la o cifra de afaceri care depaseste 110 miliarde de euro anual si se afla pe locul al doilea, din acest punct de vedere, dupa sectorul metal–mecanic.
Acest sector numara aproximativ 67.000 de companii active, adica 13 procente din totalul sectorului manufacturier si au circa 470.000 de angajati”, declara Mario Iaccarino, Director ICE.
Intentia declarata este de a stimula acordurile de cooperare si investitiile directe. “Sectorul agroalimentar italian ajunge la o cifra de afaceri care depaseste 110 miliarde de euro anual si se afla pe locul al doilea, din acest punct de vedere, dupa sectorul metal–mecanic.
Acest sector numara aproximativ 67.000 de companii active, adica 13 procente din totalul sectorului manufacturier si au circa 470.000 de angajati”, declara Mario Iaccarino, Director ICE.
Evenimentul Gustul Italiei va include o sesiune de degustare profesionala de vinuri sustinuta de unul din cei mai apreciati sommelieri italieni, Alessandro Mugnaioli, reprezentantul Enoteca Italiana di Siena, institutie publica care are drept scop promovarea vinului Italian.
Gustul Italiei va aduce in fata intreprinzatorilor romani multe din marcile importante de vinuri italiene, dar si vinuri mai putin cunoscute, de calitate, care merita atentie.
“Productia italiana de vinuri se caracterizeaza printr-o mare varietate. Prezenta zecilor de soiuri autohtone de struguri si a celor internationale clasice combinate intre ele, creaza o infinitate de varietati de vinuri”, declara Mario Iaccarino, Director ICE.
Gustul Italiei va aduce in fata intreprinzatorilor romani multe din marcile importante de vinuri italiene, dar si vinuri mai putin cunoscute, de calitate, care merita atentie.
“Productia italiana de vinuri se caracterizeaza printr-o mare varietate. Prezenta zecilor de soiuri autohtone de struguri si a celor internationale clasice combinate intre ele, creaza o infinitate de varietati de vinuri”, declara Mario Iaccarino, Director ICE.
Te-ar putea interesa si: