Seara cubaneza cu trabucuri si cafea
Cuban Night este primul dintr-o serie de evenimente pe care cafeneaua Pascucci le va organiza anul acesta.
• 25 Februarie 2009 • YourMoney





1 / 5
Istoria Pascucci
2 / 5
Pascucci in Romania
3 / 5
Cafea si trabucuri cubaneze
4 / 5
Carmen Luisa Rodriguez: Invitat Special
5 / 5
Seara cubaneza
Pascucci activeaza in industria cafelei din secolul al XIX-lea, Alberto Pascucci incepand initial business-ul de productie de espresoare si cafea, extinzand apoi si un lant de cafenele.
Brandul Pascucci a intrat pe piata din Romania in Noiembrie 2008, incercand sa promoveze retetele originale.
Brandul Pascucci a intrat pe piata din Romania in Noiembrie 2008, incercand sa promoveze retetele originale.
Prima cafenea a fost deschisa in urma cu doar cinci ani, la Rimini, dupa care s-a dezvoltarea un lant de peste 120 de cafenele in cele mai moderne orase ale lumii. Printre care se numara Hong Kong, Moscova, Copenhaga, Londra sau New York.
In Romania, brand-ul se afla deja la a doua locatie, cu alte doisprezece in plan pana in anul 2011.
In Romania, brand-ul se afla deja la a doua locatie, cu alte doisprezece in plan pana in anul 2011.
Deoarece “a savura un trabuc inseamna cultura si savoir vivre”, iar Cuba este considerata patria trabucurilor de cea mai buna calitate, Pascucci impreuna cu Brands International isi propun sa reconstituiasca magia unei seri cubaneze din care sa nu lipseasca cele mai bune trabucuri, executate manual.
Un astfel de exeplu il reprezinta trabucurile Romeo y Julieta care au inceput sa fie fabricate in anul 1875; inca de atunci, Romeo y Julieta si-au scris propria istorie prin premiile si medaliile castigate de-a lungul timpului.
De asemenea, trabucurile Montecristo, produse din 1935 sunt cele mai populare trabucuri cubaneze, iar denumirea lor este inspirata din romanul lui Alexandre Dumas.
Un astfel de exeplu il reprezinta trabucurile Romeo y Julieta care au inceput sa fie fabricate in anul 1875; inca de atunci, Romeo y Julieta si-au scris propria istorie prin premiile si medaliile castigate de-a lungul timpului.
De asemenea, trabucurile Montecristo, produse din 1935 sunt cele mai populare trabucuri cubaneze, iar denumirea lor este inspirata din romanul lui Alexandre Dumas.
Invitata speciala a serii va fi Carmen Luisa Rodriguez Loinaz, care ne va initia cu maiestrie in arta fabricarii trabucurilor.
Carmen lucreaza de 17 ani ca torcedoare, la Fabrica Trinidad din Pinar del Rio. Degustatoare de trabucuri, dar si specialista in producerea de trabucuri Trinidad si Romeo y Julieta, Carmen provine dintr-o familie cu traditie de secole in arta fabricarii trabucurilor.
Carmen lucreaza de 17 ani ca torcedoare, la Fabrica Trinidad din Pinar del Rio. Degustatoare de trabucuri, dar si specialista in producerea de trabucuri Trinidad si Romeo y Julieta, Carmen provine dintr-o familie cu traditie de secole in arta fabricarii trabucurilor.
Petrecerea care va avea loc pe 25 februarie la Cafe Pascucci Shop va fi animata de ritmurile autentice cubaneze ale Biu Marquetti (ex Mandinga) & Band: Gilberto Acen Ortega (drums si timbal ), Raubel Torres ( bass ), Gustavo Alcantara (pian si clapa), Luis Palomino (saxo, flauta si clapa), Ati de Chile (percutie).
Te-ar putea interesa si: