Viziune de bucatar-sef, pentru un hotel pe malul Marii Negre
Cu o experienta de 27 ani in domeniul hotelier, in cadrul multor unitati de 4 si 5 stele din Italia, Elvetia sau Olanda, Giovanni Diana este noul bucatar-sef al Hotelului Europa din Eforie Nord. Care este viziunea sa si ce va aduce el nou in hotelul de la malul Marii Negre?
• 7 Iulie 2010 • YourMoney



1 / 3
Modificari in meniu
2 / 3
Seri tematice
3 / 3
Ce comanda romanii?
Primul lucru pe care l-a schimbat in meniu de cand a inceput sa lucrez la hotel Europa, a fost sa introduca preparate din bucataria internationala, fara a o neglija insa pe cea traditional romaneasca.
“In ceea ce priveste preparatele din meniul a la carte, am pus foarte mult accent pe designul acestora. In viziunea mea, designul si gustul unui preparat sunt echivalentul unei carti de vizita pentru orice restaurant”, declara Giovanni Diana (foto).
“In ceea ce priveste preparatele din meniul a la carte, am pus foarte mult accent pe designul acestora. In viziunea mea, designul si gustul unui preparat sunt echivalentul unei carti de vizita pentru orice restaurant”, declara Giovanni Diana (foto).
In ceea ce priveste alte schimbari intreprinse la restaurant, Giovanni Diana spune ca, desi cea mai importanta a fost modificarea meniului, isi doreste de asemenea ca pe parcursul sezonului estival sa organizeze pe terasa restaurantului seri tematice, speciale, cum ar fi, de exemplu, seara venetiana.
“Pentru aceste evenimente meniul si programul artistic vor fi specifice astfel incat oaspetii nostri sa se poata bucura de diversitate in vacanta”.
“Pentru aceste evenimente meniul si programul artistic vor fi specifice astfel incat oaspetii nostri sa se poata bucura de diversitate in vacanta”.
“Bucataria romaneasca contine elemente din bucataria internationala, insa predomina supele si preparate din carnea de porc. Recent, romanii au inceput sa calatoreasca foarte mult in afara granitelor tarii, iar acest lucru se reflecta si in obiceiurile lor de consum”, este de parere Giovanni Diana.
De asemenea, el spune ca romanii opteaza adesea pentru mancarurile traditional romanesti cum ar fi ciorbele, mamaliga, sarmalele sau pastrama de miel. Cu toate acestea, a observat ca in Bucuresti sunt foarte cautate mancarurile din bucataria italiana.
“Personal, incerc sa le recomand clientilor de fiecare data si preparate din alte bucatarii pentru a experimenta noi culturi prin intermediul gastronomiei”, conchide Giovanni Diana.
De asemenea, el spune ca romanii opteaza adesea pentru mancarurile traditional romanesti cum ar fi ciorbele, mamaliga, sarmalele sau pastrama de miel. Cu toate acestea, a observat ca in Bucuresti sunt foarte cautate mancarurile din bucataria italiana.
“Personal, incerc sa le recomand clientilor de fiecare data si preparate din alte bucatarii pentru a experimenta noi culturi prin intermediul gastronomiei”, conchide Giovanni Diana.
Te-ar putea interesa si: