Acesta a concurat la categoria vinuri din Lumea veche cu pretul sub 15 dolari, unde au fost inscrise peste 70 de vinuri, si a demonstrat inca o data calitatea superioara a vinurilor romanesti produse de Cramele Halewood.

La editia din acest an a competitiei Wine Excellence Awards Canada 2011, desfasurata in luna martie, au participat renumite companii din domeniul viticol, atat din Lumea Veche, cat si din cea noua.

Medalia obtinuta vine ca o recunoaştere a calitatii continue a vinului romanesc. Vinurile au fost analizate in functie de: provenienta (Lumea Veche sau Lumea Noua), soi si gama de pret.

Toate vinurile din competitie au fost degustate „in orb” si notate pe o scara de la 0 la 100 dupa urmatoarele criterii: claritate, culoare, aciditate, astrigenta, corp si textura, miros, aroma etc.

Citeste si:

Punctajul obtinut de Prahova Valley Reserve Pinot Noir 2009 a fost de 89,3 puncte si a pozitionat vinul romanesc produs de Cramele Halewood pe primul loc la categoria vinuri din Lumea Veche cu pretul sub 15 dolari.

Prahova Valley Reserve Pinot Noir 2009 este un vin rosu sec, de culoare rosu rubiniu, cu arome de fructe de padure (zmeura, mure) si note fine de vanilie. Vinul a beneficiat de o maturare in baricuri de stejar frantuzesc timp 9 luni si de o invechire in sticla de minim 6 luni.

Acesta se recomanda a fi servit cu preparate din carne rosie, placinta cu carne sau branzeturi.