Iahturi inedite: insula plutitoare, strazile din Monaco si pagode chinezesti

O firma specializata in designuri avantgardiste a construit primul iaht cu vulcan si insule plutitoare din lume. Tropical Island Paradise este doar prima ambarcatiune dintr-o serie care, cu siguranta va face furori.

Un super iaht exclusivist, ce are la bord un vulcan care "erupe" si o cascada ce se varsa in piscina si este dotat cu "insule" exotice plutitoare, a fost creat de o firma specializata din Marea Britanie si urmeaza sa ajunga pe piata, potrivit dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Ambarcatiunea uriasa poarta numele de "'Tropical Island Paradise" (foto 1) si semnatura companiei Yacht Island Design din Derbyshire.

Nu are inca un pret, dar face furori printre constructorii de nave, prin designul sau unic.

Iahtul, la bordul caruia pot calatori numai 10 persoane, pe langa personal, este dotat si cu un elicopter. Pe punte, se afla si o plaja si un bar imens amenajat in spatele unor casute.

Directorul de creatie al companiei care a realizat nava, Rob McPherson, spune ca designul a fost gandit in jurul conceptului de paradis insular izolat, inspirat de Caraibe, Oceanul Indian si Polinezia.

In interiorul vulcanului se afla un cinematograf, o biblioteca, camere cu jocuri, o sala de fitness, un spa si apartamente VIP.

Cei care vor porni in croaziere pe acest iaht pot parasi puntea pentru a naviga pe "insule" plutitoare, pe care vor regasi palmieri si sezlonguri.

Din surprinzatoarea serie mai fac parte proiectul pentru “Strazile din Monaco” (foto 2), o replica fidela a principatului Mediteraneean, la baza conceptului aflandu-se circuitul de grand prix, precum si una cu arhitectura chinezeasca veche sau un palat oriental, potrivit site-ului oficial al companiei britanice.

Sursa foto: www.yachtislanddesign.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea YourMoney »Setari Cookie-uri