Americanii cumpara orice la licitatii: o haina a lui Bruce Lee, vanduta cu 77.000 dolari

O haina cu guler de blana ce i-a apartinut actorului Bruce Lee, considerat un maestru al filmelor de arte martiale, a fost vanduta la o licitatie organizata la Hong Kong pentru suma de 77.000 de dolari.

Haina a fost cumparata de un cuplu de americani care a platit pe ea 77.000 de dolari, suma care a depasit de peste sapte ori estimarile specialistilor, informeaza BBC, citat de Mediafax.

Bruce Lee a purtat aceasta haina in 1973, cu ocazia filmarilor pentru "Game of Death", un film ramas neterminat, deoarece actorul a murit la scurt timp dupa inceperea productiei, la varsta de 32 de ani.

Alte 12 obiecte, printre care s-au aflat o scrisoare si o legitimatie, au fost vandute in cadrul acestei licitatii, ce a generat incasari totale de peste 200.000 de dolari.

Obiectele au fost scoase la vanzare de un colectionar privat.

Bruce Lee este considerat unul dintre cei mai buni actori din filmele de arte martiale si a contribuit considerabil la popularizarea stilului kung fu. El a ramas extrem de popular in Hong Kong, unde a copilarit, inainte de a emigra in Statele Unite ale Americii.

Decedat la varsta de 32 de ani, in iulie 1973, Bruce Lee a avut o cariera scurta, dar prolifica. Bruce Lee s-a remarcat in serialul de televiziune "The Green Hornet" si a devenit celebru dupa ce a jucat in lungmetrajul "Drumul dragonului" (1972), marcand o intreaga generatie de cineasti si cinefili, precum Quentin Tarantino.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea YourMoney »Setari Cookie-uri