Arhitectul spaniol Xavier Claramunt, fost inginer si CEO al companiei Galactic Suite, care se ocupa de acest proiect, este increzator ca sejururile spatiale vor deveni obisnuinta peste circa 15 ani.

El promite ca deschiderea primului hotel spatial va avea loc anul viitor, potrivit publicatiei braziliene Hotelier News.

Proiectul (foto sus) va include trei module: primul va gazdui un lobby, pentru primirea oaspetilor si receptia de deschidere, al doilea va cuprinde trei camere, pentru cazarea clientilor, in timp ce al treilea modul va fi unul multifunctional, pentru activitati de fitness in impoderabilitate.

Cei care doresc sa viziteze hotelul galactic, vor scoate din buzunare 3 milioane de euro, pentru trei nopti de relaxare in cosmos, in pret fiind inclus si un training de opt saptamani, pe o insula tropicala.

Pe parcursul sejurului, turistii vor avea ocazia sa admire soarele rasarind de 15 ori pe zi si sa calatoreasca in jurul Pamantului la fiecare 80 de minute.

Managerul companiei catalane, cu sediul in Barcelona, a precizat ca exista deja doritori, numarul rezervarilor atingand deja 28 de persoane.

Citeste si:

In acelasi timp, rusii de la Orbital Technologies au anuntat si ei ca vor deschide in curand o statie spatiala comerciala, data fixata pentru lansarea oficiala fiind anul 2016, potrivit The Independent.

Planul pentru indraznetul proiect (foto jos) a fost prezentat de reprezentantii companiei ca o alternativa comerciala a Statiei Spatiale Internationale.

Statia va putea caza pana la sapte persoana o data, acestia avand acces la televiziune prin satelit si la internet. Cu toate acestea, aventurarea in afara statiei, in spatiu, fumatul si consumul de bauturi alcoolice vor fi interzise.

De asemenea, un detaliu care ar putea descuraja cativa doritori este ca dupa o calatorie cu naveta spatiala pana la hotel, oaspetii nu vor fi intampinati cu bai spumoase sau dusuri cu apa fierbinte, ci...servetele umede.

Sursa foto: Galactic Suite Space Resort si Orbital Technologies.ru