Opere de Picasso, Matisse, Kandinsky si Monet, expuse in exclusivitate la Zurich

Incepand din 21 octombrie 2011 si pana pe 15 ianuarie 2012, Muzeul Kunsthaus din Zurich va prezenta pentru prima data o expozitie exclusiva de opere din colectia privata a familiei Nahmad. Expozitia va include o suta de picturi semnate de Picasso, Matisse, Kandinsky, Monet si multi altii.

A doua generatie a familiei monegasce de origine siriana Nahmad, cunoscuti in lume pentru pasiunea cu care colectioneaza opere de arta a pus la dispozitia publicului o serie de picturi ale unor artisti ca Picasso, Matisse, Kandinsky si Monet.

Niciodata pana acum, operele care alcatuiesc aceasta colectie unica nu au mai fost expuse impreuna.

Zurich gazduieste peste 50 de muzee, dintre care 14 sunt dedicate artei.

Printre cele mai cunoscute se numara Kunsthaus Zurich, Haus Konstruktiv si Muzeul Rietberg.

Muzeul Haus Konstruktiv este localizat foarte aproape de Gara Principala din oras si gazduieste colectii de arta concreta, arta conceptuala si design.

Aici, vizitatorii pot admira opera originala Rockefeller Dining Room, realizata de artistul elvetian Fritz Glarner. El reprezinta, de asemenea, unul dintre rarele exemple de design interior realizat din beton care s-a pastrat in versiunea originala. Nelson A. Rockefeller a comandat personal ca designul sufrageriei din apartamentul sau din New York sa fie realizat de Glarner.

Una dintre cele mai importante colectii de arta non-europeana din Europa poate fi admirata la Muzeul Rietberg.

Otto Wesendonck, industrialist, mason si promoter al lui Richard Wagner, a comandat constructia vilei la inaltime, pe un deal inverzit.

Dupa a treia reconstructie, Muzeul Rietberg si-a redeschis portile in 2007. Spectaculos din punct de vedere arhitectural, Smarald, cum mai este cunoscut muzeul, este alcatuit dintr-un pavilion de sticla.

Sursa foto: www.kunsthaus.ch


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea YourMoney »Citește și
Setari Cookie-uri