Gucci a deschis un muzeu cu ocazia implinirii a 90 de ani de existenta

Casa Gucci a inaugurat la inceputul saptamanii la Florenta, printr-o petrecere spectaculoasa, un muzeu consacrat istoriei acestei marci florentine care sarbatoreste, in 2011, 90 de ani de existenta.

Acest muzeu de 1.715 metri patrati, care isi va deschide usile pentru public miercuri, prezinta colectiile de geamantane, articole vestimentare realizate pentru staruri si evolutia logoului Gucci de la lansarea lui in 1921 de Guccio Gucci, potrivit Mediafax.

Guccio Gucci a debutat ca portar la hotelul Savoy din Londra si s-a inspirat din aceasta experienta pentru a lansa o linie de geamantane si articole de calatorie, care a avut succes comercial in anii '50, '60 si '70.

Aproximativ 200 de celebritati au participat la petrecerea de inaugurare a muzeului casei Gucci, amenajat intr-un palat din secolul al XV-lea in centrul Florentei, printre care s-au numarat Charlotte Casiraghi, Anna Wintour si artistul american Bill Viola.

In afara de spatiile destinate expunerii, muzeul are si o biblioteca, o cofetarie si un mic magazin.
Casa Gucci apartine grupului PPR condus de francezul François Pinault. Designerul principal al casei Gucci este italianca Frida Giannini.

Sursa foto: www.gucci.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea YourMoney »Setari Cookie-uri