Alain Delon isi vinde colectia de vinuri

Actorul francez Alain Delon va scoate la licitatie, la sfarsitul lunii noiembrie, colectia lui impresionanta de vinuri ce contine cateva mii de sticle din soiuri prestigioase, pe care a alcatuit-o de-a lungul a mai multor decenii, au anuntat reprezentantii casei Cornette de Saint Cyr.

Licitatia va avea loc pe 26 noiembrie la Hotelul Fouquet's de pe Champs-Elysees, informeaza USA Today.

Alcatuita din soiuri legendare, colectia actorului francez, un fin cunoscator al vinurilor, este estimata la aproximativ 100.000 de euro. Fiecare dintre sticle va purta eticheta pe care o avea in pivnita de vinuri a actorului Alain Delon, dar si un sticker care ii mentioneaza provenienta.

Actorul a cumparat numeroase sticle de vin din soiuri renumite, multe dintre ele datand din 1935, anul nasterii sale: Chateau Latour (din 1935 pana in 2006), Chateau Lafite (din 1928 pana in 2007), Chateau Haut-Brion, Chateau Mouton-Rothschild (din 1936 pana 2007), Cheval Blanc et Petrus.

Doua sticle rare, Cognac Bisquit-Dubouché, din 1840, sunt estimate fiecare intre 500 de euro si 600 de euro. O sticla de whisky Bowmore din 1969 este estimata intre 80 de euro si 100 de euro.

In total, casa de licitatii Cornette de Saint Cyr va scoate la vanzare 5.000 de sticle de vin. Sticlele din soiuri considerate "mai accesibile" pentru publicul larg vor fi licitate primele, sambata dimineata, 26 noiembrie.

Vinurile de soi din colectia actorului Alain Delon vor fi licitate in dupa-amiaza aceleiasi zile. Sticlele considerate exceptionale, care se adreseaza unei clientele internationale, in special celei din China, vor fi scoase la vanzare in incheierea licitatiei.

Shanghai Savour Club, principalul distribuitor de vinuri frantuzesti in China, este partenerul acestui eveniment.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea YourMoney »Setari Cookie-uri