Citeste si
Magazine sclipitoare, agentii de turism cu mii de oferte pentru perioada sarbatorilor. Pentru diversitate, lasam aglomeratia autohtona si plonjam catre aglomeratia marilor orase, celebre pentru cultura shopping-ului.

Prima 'escala'...Kuala Lumpur

De la matase la bijuterii, de la vase ornamentale la tehnologie de ultima generatie. Kuala Lumpur este locul ideal pentru cumparaturi in orice perioada a anului. Diversitate, asta poti gasi aici. Complexuri moderne ridicate printre cladiri retro.

Daca ai pierdut perioada lunii septembrie, cand a avut loc Mega Sale Carnival, timpul nu este pierdut. Comerciantii fac inca reduceri masive pentru cele mai luxoase obiecte decorative si nu numai. Shopping-ul de lux incepe la Starhill Mall unde pretul minim al unui produs este de 20de dolari, urcand pana la sume dependente de buzunarul unui om de afaceri. Traditionalistii merg la House of Silver pentru a-si achizitiona argintarii, seturi de ceai Kelantanese, bijuterii scumpe sau celebrele pumnale malaieziene, 'keris'.

Strada Petaling este un mix vibrant de comercianti chinezi si nepalezi care vor incerca mereu sa atraga atentia pentru a-si vinde bijuteriile, ierburile medicinale, mancarurile uscate, posete sau portofele. Pentru mai multa culoare, a unei zile, poti negocia cu ei numai pentru placerea contrazicerii. Nu trebuie decat sa inveti sa intrebi “Murah sikit?”, adica “Mai ieftin?” sau “Mahal sangat!”, adica “Prea acump!” si sa pretinzi ca te grabesti. Are succes garantat.

La Madras Store puteti gasi celebrii salvari cu tunici lungi sau saree, vase de alama sau lampi cu uleiuri aromate. Pentru bijuterii in ton cu moda, Little India este locul ideal. Tinerele mirese vor fi incantate sa ajunga aici. Shopping in toate colturile lumii Magazinele dedicate muzicii nu puteau sa lipseasca din cetrul Londrei. Totusi, daca esti in cautare de raritati precum viniluri, atunci Soho este probabil cel mai bun loc spre care trebuie sa te indrepti. Aici vei gasi un numar de mare de magazine care acopera toate genurile de muzica.