Printul Arabiei Saudite, Alwaleed Bin Talal Bin Abdulaziz Alsaud, este una din cele mai bogate persoane din lume, averea sa fiind estimata de publicatia Forbes la aproximativ 24 miliarde de dolari, ceea ce il plaseaza pe pozitia a cincea in clasamentul celor mai bogati oameni din lume.

Puterea a cunoscut-o inca din copilarie, fiind nepotul Regelui Arabiei iar mama sa avand titlul de printesa, fiind fiica primului premier din istoria Libanului. Primii ani din viata si i-a petrecut in Liban, ramand pana astazi atasat de tara copilariei sale. Au trecut insa 41 de ani de atunci, si Printul Alwaleed este astazi una din cele mai importante persoane din Orientul Mijlociu.

Are cea mai mare avere din Emisfera Estica, fiind conducatorul unui imperiu financiar pus pe roate prin propriile puteri. Potrivit declaratiilor sale, Printul Alwaleed a pornit in afaceri in anii '70 cu un imprumut de 30.000 de dolari luat de la tatal sau si cu banii obtinuti din ipotecarea casei primite de la parintii sai, suma totala fiind de aproximativ 300.000 de dolari.

Astazi detine grupul de investitii Kingdom Holding Company (KHC) prin intermediul caruia a cumparat, in ultimii 15 ani, pachete importante de actiuni in cadrul AOL, Apple Computer, Worldcom, Motorola, News Corporation, detinand si aproximativ 10% din actiunile bancii americane Citicorp si din pachetul Disneyland Paris.

O zi din viata unui print arab

Printul Alwaleed este caracterizat de apropiati ca fiind o persoana enigmatica, care debordeaza de energie si carisma, fiind in acelasi timp comparat cu Warren Buffet din pricina flerului sau in ceea ce priveste investitiile bursiere.

Viata de Print Iar in plan politic, Printul Arabiei Saudite reprezinta o speranta, fiind privit ca una din putinele verigi care ar putea uni doua lumi foarte diferite: Occidentul si Orientul.