Viata de Print

Cum arata viata uneia din cele mai importante figuri musulmane, nascut din vita regala si cu o avere construita prin fortele proprii care il plaseaza in randul celor mai bogati oameni la nivel mondial? Luxul la cote greu de imaginat, deciziile prin care este condus un imperiu financiar si momentele de liniste petrecute printre dune de nisip reprezinta doar cateva din ingredientele vietii unuia din ultimii Printi ai Orientului

Printul Arabiei Saudite, Alwaleed Bin Talal Bin Abdulaziz Alsaud, este una din cele mai bogate persoane din lume, averea sa fiind estimata de publicatia Forbes la aproximativ 24 miliarde de dolari, ceea ce il plaseaza pe pozitia a cincea in clasamentul celor mai bogati oameni din lume.

Puterea a cunoscut-o inca din copilarie, fiind nepotul Regelui Arabiei iar mama sa avand titlul de printesa, fiind fiica primului premier din istoria Libanului. Primii ani din viata si i-a petrecut in Liban, ramand pana astazi atasat de tara copilariei sale. Au trecut insa 41 de ani de atunci, si Printul Alwaleed este astazi una din cele mai importante persoane din Orientul Mijlociu.

Are cea mai mare avere din Emisfera Estica, fiind conducatorul unui imperiu financiar pus pe roate prin propriile puteri. Potrivit declaratiilor sale, Printul Alwaleed a pornit in afaceri in anii '70 cu un imprumut de 30.000 de dolari luat de la tatal sau si cu banii obtinuti din ipotecarea casei primite de la parintii sai, suma totala fiind de aproximativ 300.000 de dolari.

Astazi detine grupul de investitii Kingdom Holding Company (KHC) prin intermediul caruia a cumparat, in ultimii 15 ani, pachete importante de actiuni in cadrul AOL, Apple Computer, Worldcom, Motorola, News Corporation, detinand si aproximativ 10% din actiunile bancii americane Citicorp si din pachetul Disneyland Paris.

O zi din viata unui print arab

Printul Alwaleed este caracterizat de apropiati ca fiind o persoana enigmatica, care debordeaza de energie si carisma, fiind in acelasi timp comparat cu Warren Buffet din pricina flerului sau in ceea ce priveste investitiile bursiere.

Viata de Print
Desi detine o avere impresionanta, Printul Alwaleed continua sa lucreze peste 15 ore zilnic, fiind de asemenea implicat in in viata politica si in actiuni caritabile. Diminetile sale incep foarte devreme, fiind inconjurat imediat de o armata de consilieri cu ajutorul carora isi conduce afacerile. Convorbirile telefonice sau intalnirile cu partenerii de afacei din intreaga lume, forumurile al caror invitat de onoare este adesea sau discutiile cu liderii politici locali si uneori mondiali sunt la ordinea zilei.

Detine mai multe avioane particulare si elicoptere cu ajutorul carora se deplaseaza, oferind si tururi invitatilor sai care raman fermecati de multitudinea proprietatilor sale: palate, hoteluri pe tarmul golfului, malluri si oaze de verdeata in mijlocul desertului. Printul Alwaleed are in posesie si yacht de 100 de metri lungime si o flota de autoturisme compusa din cinci masini: Infiniti FX45, Hummer H1, Volvo XC90, Rolls-Royce Phantom, si un Daewoo Matiz (Printul detine un pachet de actiuni in cadrul producatorului coreean).

Viata de Print
Accesul la sursele de informare reprezinta unul din lucrurile vitale pentru Printul Alwaleed, astfel fiind explicat si numarul foarte mare de televizoare din resedinta regala. Printul urmareste in special posturile de stiri, CNBC fiind preferatul sau. Este atat de dependent de informatii, incat chiar si atunci cand pleaca in desert, armata sa persoanala de profesionisti trebuie sa faca tot ce le sta in puteri pentru a oferi Altetei televiziune prin satelit. De asemenea, consilierii sai dispun de o tipografie in miniatura, fiind printate in permanenta editiile celor mai importante publicatii din lume.

Printul Alwaleed are planuri mari in ceea ce priveste viitorul imperiului sau financiar, listarea la bursa saudita fiind principalul obiectiv al anului urmator. De asemenea, KHC ar putea sa isi majoreze participatiile in cadrul jucatorilor de talie mondiala din industria IT&C si a celor din piata financiara, exista chiar si posibilitatea achizitionarii unui club englez de fotbal.

Iar in plan politic, Printul Arabiei Saudite reprezinta o speranta, fiind privit ca una din putinele verigi care ar putea uni doua lumi foarte diferite: Occidentul si Orientul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea YourMoney »Citește și
Setari Cookie-uri