Cu solutii pentru toate nevoile de cosmetizare a unei femei, a venit compania L’Oreal. Dupa investitii masive si cifre de afaceri pe masura, din 1907 si pana acum, L’Oreal este una dintre cele mai importante firme de cosmetice de pe glob.

Sefa L’Oreal, se numara astazi printre primii in topul miliardarilor europeni, fiind si una dintre cele mai bogate femei din Franta. Liliane Bettencourt, mostenitoarea discreta a averii L'Oreal, se afla pe locul trei in topul miliardarilor europeni, cu o avere estimata la 16 miliarde de dolari, de catre revista Forbes.

Desi mi-ar fi placut sa citesc mai multe despre viata miliardarei, nu am putut trece de rigorile de comunicare pe care aceasta si le-a impus. Liliane a evitat intotdeauna presa si asta pentru a se feri de rumorile nascute in jurul trecutului tatalui sau, sau a activitatii sotului, politicianul francez Andre Bettencourt, care promova public puncte de vedere pro-naziste.

La inceputul secolului 20, Eugene Schueller, tatal Lilianei si fondatorul L’Oreal sustinea financiar grupul cu inclinatii fasciste si anticomuniste “La Cagoule”, in acelasi timp, intalnirile membrilor sai avand loc in sediul L’Oreal. Tot aici au fost ascunsi o perioada si membri ai grupului, precum Jacques Correze, care a fost CEO al operatiunii din SUA. Implicarea lui Schueller in aceasta organizatie a fost pe larg dezbatuta de Michael Bar-Zohar in cartea sa, “Bitter Scent”.

Ironie a sortii sau nu, singura lor fiica, Françoise Meyers, care este membru al consiliului director al L’Oreal, este maritata cu Jean-Pierre Meyers, a carui ambi parinti au murit in lagarul de la Auschwitz.

Discretia de miliarde de dolari

In spatele unei femei celebre, discrete, se afla o afacere care valora in 2005, pana la 2.063 miliarde de euro.Miliardele mostenitoarei nu au cunoscut oscilatii foarte mari. Mostenitoarea discreta a averii L'Oreal Cat despre Liliane, la varsta de 84 de ani, femeia care a trait fara a atrage atentia prin excentricitatile unei miliardare, este considerata cea mai sanatoasa femeie din lume.