Citeste si
Extrem, robustete, excentricitate chiar, reprezinta doar cativa din termenii pe care i-am putea folosi pentru caracterizarea unei persoane cunoscute care are un ATV, si cu atat mai mult, care merge la film cu el. Surorile mai batrane, motocicletele de viteza, au fost privite initial cu aceeasi neincredere sau surprindere, insa posesorilor a crescut constant si astazi reprezinta doar un element dintr-un peisaj normal.

ATV-ul ar putea urma acelasi drum, desi in acest moment este intalnit doar in vacante, unde poti inchiria unul pentru cateva ore. Cel mai important factor care va duce la cresterea popularitatii ATV-urilor va fi reducerea preturilor de la 1 ianuarie 2007, cand Romania va reducele taxele vamale de la 30% din pretul de intrare la 10%.

Jucatorii din piata au inceput deja sa isi faca calculele, anticipand o dublare a pietei in 2007. “Anul acesta am vandut, din mai pana acum, aproximativ 300 de bucati Polaris. In 2007 estimam vanzari de 800, dar acest obiectiv va fi foarte probabil depasit”, a precizat pentru Wall-Street Liviu Platon, general manager American ATV SRL, importator al marcii Polaris.Tendinta a fost observata inca din acest an, Liviu Platon precizand ca aproximativ 20 de clienti au dorit sa achizitioneze un ATV la Luxury Show, dar ca au decis sa mai astepte pana la finalul anului, economisind astfel 20% din pretul platit.

Adrenalina pe patru roti Reducerea taxelor vamale va duce insa la scaderea preturilor pe piata de ATV si implicit la inmultirea acestora pe strazi, fiind mai usor de condus decat o motocicleta. Pentru a putea conduce un ATV aveti nevoie de permis de conducere categoria B, atat timp cat acesta este inmatriculat, fiind astfel posibila circularea pe drumuri publice. Daca doriti insa sa il folositi doar pe timp de vacanta pentru a va plimba in curtea casei, nu aveti nevoie decat de benzina in rezervor. Atentie, in cazul unor modele consumul este la ora.