Citeste si
Acum este presedintele companiei pe care a fondat-o in 1984, iar acum doi ani a renuntat la pozitia de CEO. Schimbarea s-a produs in luna iulie 2004. Michael Dell a creat propria companie in 1984, cand inca era student, cu doar 1.000 de dolari. De fapt, precum lui Bill Gates care a renuntat la Harvard si Dell a considerat ca diploma nu reprezinta o conditie necesara pentru a reusi in afaceri. In cele din urma, Michael Dell a absolvit Universitatea din Texas.

Michael Dell a utilizat pentru prima oara un computer la 15 ani, cand a descompus un Apple II monta din nou. Asemenea multor tineri pasionati de IT el a vrut sa vada cum functioneaza un computer personal.

Compania fondata in 1984 a ajunsa sa aiba astazi zeci de mii de angajati in intreaga lume. Autor al unui best-seller, Dell a fost si consultantul presedintelui George W. Bushpe probleme de IT. Dintotdeauna Michael Dell a considerat ca este necesar sa atace noi piete pentru a atrage noi clienti. Astfel, a explorat majoritatea segmentelor din industria IT.

Denumit si Regele PC-ului”, Michael Dell poate fi vazut frecvent plimbandu-se prin Texas intr-un Porsche Boxster din 2004. In cazul in care vremea se strica, un Hummer H2 din 2005 este mereu pregatit pentru unul dintre cei mai bogati oameni din lume.

“Top” pare a fi cuvantul de ordine al afacerilor lui Michael Dell. Clientela companiei include majoritar companii din lista Fortune 500.

Dell a fost deseori premiat si apreciat pentru abilitatile de care a dat dovada in afaceri. A fost numit "Antreprenorul Anului" de catre revista Inc. Magazine, "Top CEO al Afacerilor Americane" de revista Worth , "Omul Anului" de revista PC Magazine si "Presedintele Anului" de revistele Financial World.
Miliardele lui Michael Dell