Posesorul unei case de 100.000 de euro poate plati si cateva mii de euro pentru a avea in living un semnineu. In plus, pe piata au aparut si oferte la un pret mai redus, amortizarea investitiei prin reducerea cheltuielilor de incalzire viind un alt argument folosit de producatori pentru a justifica pretul platit pentru un semineu.

Astfel, semineele devin incet-incet un element constitutiv intalnit casele celor cu venituri superioare. Iar pretul platit poate fi justificat doar prin momentele de liniste din fata focului sau prin privirile de admiratie ale prietenilor invitati la un ceai.

Semnatura unor designeri renumiti din Italia sau Franta, folosirea unor materiale speciale sau integrarea semineului in arhitectura casei prin elemente personalizate reprezinta cateva din ' micile placeri' pe care cunoscatorii si le satisfac in momentul cumpararii unui semineu.

Piatra, metal, marmura si caramida sau dimpotriva, lemn, calcar, piatra de rau sau marmura de Portugal, orice material poate fi folosit pentru a crea cea mai placuta atmosfera in care posesorul sa se relaxeze dupa agitatia zilei.

Lux si relaxare de Craciun in fata focului Si cum un semineu se va integra intotdeauna cu bun gust in cadrul unei incaperi mobilata dupa cele mai noi tendinte, toate premisele sunt intalnite pentru cresterea vanzarilor estimata de jucatorii din piata.