Tablou de sarbatori: familia reunita, dupa masa de Craciun, la un pahar de vin in fata semineului din living. Desi se pastreaza inca la un nivel de pret ridicat, semineele s-au vandut foarte bine anul acesta iar in 2007 este asteptata o explozie a pietei
Posesorul unei case de 100.000 de euro poate plati si cateva mii de euro pentru a avea in living un semnineu. In plus, pe piata au aparut si oferte la un pret mai redus, amortizarea investitiei prin reducerea cheltuielilor de incalzire viind un alt argument folosit de producatori pentru a justifica pretul platit pentru un semineu.

Astfel, semineele devin incet-incet un element constitutiv intalnit casele celor cu venituri superioare. Iar pretul platit poate fi justificat doar prin momentele de liniste din fata focului sau prin privirile de admiratie ale prietenilor invitati la un ceai.

Semnatura unor designeri renumiti din Italia sau Franta, folosirea unor materiale speciale sau integrarea semineului in arhitectura casei prin elemente personalizate reprezinta cateva din ' micile placeri' pe care cunoscatorii si le satisfac in momentul cumpararii unui semineu.

Piatra, metal, marmura si caramida sau dimpotriva, lemn, calcar, piatra de rau sau marmura de Portugal, orice material poate fi folosit pentru a crea cea mai placuta atmosfera in care posesorul sa se relaxeze dupa agitatia zilei.

Lux si relaxare de Craciun in fata focului
Ca numar, cele mai multe seminee comercializate sunt din gama low-cost, care costa de la 600 la 1500 de euro, precizeaza Stefanescu. In 2006 s-a observat o noua tendinta: semineul devine si un obiect de incalzire a spatiului, mai spune acesta, adaugand ca vanzarile in acest an au fost de aproximativ 600 de bucati, in crestere cu 30% comparativ cu 2005.

Stefanescu estimeaza pentru anul urmator o crestere a vanzarilor de aproximativ 20%. Emil Curteanu, administratorul Building Construct, estimeaza in schimb o dublare a vanzarilor, dupa ce in 2006 compania a comercializat aproximativ 600 de bucati.

Acesta isi sustine estmarea prin cresterea nivelului de trai si prin faptul ca un pret de 1.500 de euro platit pentru un semineu din gama cea mai redusa de pret reprezinta o investitie in timp. Practic, cresterea ar urma sa fie sustinuta de marirea segmentului de persoane care isi doresc un semineu dar nu sunt dispuse sa plateasca peste 6-7.000 de euro pentru unul, avand posibilitatea de a achizitiona variante mai ieftine.

Lux si relaxare de Craciun in fata focului
Materialele din import sau tipul cosului si integrarea acestuia in arhitectura incaperii reprezinta alte elemente care influenteaza pretul final dar care pot oferi un plus de satisfactie posesorului. La fel ca si garantia calitatii oferita de marcile internationale cu experienta de zeci de ani pe piata, precum Cheminees Philippe sau Spartherm.

Si cum un semineu se va integra intotdeauna cu bun gust in cadrul unei incaperi mobilata dupa cele mai noi tendinte, toate premisele sunt intalnite pentru cresterea vanzarilor estimata de jucatorii din piata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea YourMoney »


Setari Cookie-uri