Cea mai scumpa destinatie dintre cele mai cautate in acest an ramane Egipt. Tinerii apreciaza destinatiile exotice, fiind atrasi de romantismul unei croaziere pe Nil ori de vizitele orasului Cairo. O croaziera pe Nil costa 300 de euro pentru o persoana, in vreme ce o vacanta in Thailanda costa 600 de euro de persoana si include transport cu avionul si trei nopti de cazare cu mic-dejun. Pe segmentul premium, exista si vacanta in Mauritius care depaseste pragul de 1.400 de euro.

Cu toate acestea, capitalele europene ramin destinatia preferata a romanilor de Valentine’s Day. “In cazul nostru, un Top 3 al celor mai cautate destinatii arata in felul urmator: Venetia, Paris, Egipt. De la inceputul anului am primit peste 50 de cereri din care s-au concretizat cel putin jumatate”, ne-a declarat Cristian Francu, Managing Partner Klever Travel.

Astfel, trei nopti de cazare la un hotel de trei stele din Praga, cu mic-dejun si o cina romantica incluse, costa in jur de 249 de euro pentru o persoana, in vreme ce pentru Paris tariful pentru un pachet similar ajunge la 370 de euro. Pentru un hotel de patru stele, pretul urca cu inca 200 de euro. Agentiile de turism au decis sa vina in intampinarea cerintelor clientilor prin oferte variate ca pret si destinatie. “Am trimis oameni cu autocarul, dar si cu avionul, in hoteluri de 2 stele in suburbiile Parisului dar si la 3-4 stele langa Arcul de Triumf”, explica Francu.

Multi afirma ca Venetia este destinatia perfecta pentru indragostiti. Chiar in aceasta perioada are loc la Venetia vestitul Carnaval, o sarbatoare care se tine in fiecare an si transforma strazile, canalele, pietele si orice coltisor al orasului intr-o scena de sarbatoare uriasa in care recitalurile, spectacolele de folclor, concertele, piesele de teatru se tin lant. Zece zile de distractie la Venetia costa chiar si 1000 de euro de persoana daca includem toate placerile, biletele si cele mai scumpe baluri mascate din oras. Sarbatoare a fastului si a misterului, editia carnavalului din acest an incepe in 10 februarie si se va dura 10 zile.

Topul ofertelor pentru Ziua Indragostitilor