Cele mai noi PMP-uri pentru fotografi

Epson a anuntat disponibilitatea, in premiera pentru Romania, a seriei de produse Multimedia Storage Viewer, prin lansarea celor mai noi modele, Epson P5000 si Epson P3000. Adresate utilizatorilor profesionisti sau amatori in domeniul fotografiei, persoanelor in vacanta sau acelora care calatoresc frecvent, produsele Multimedia Storage Viewer stocheaza si ruleaza fotografii, fisiere multimedia precum filme sau muzica, pot fi utilizate si ca unitati de stocare si transfer de date intre calculatoare, dar si ca unitati de pe care se pot imprima fotografii.

Am dorit sa aducem aceste doua produse utilizatorilor din Romania simultan cu disponibilitatea in Europa, in ideea extinderii portofoliului, dar si datorita succesului de care produsele se bucura pe piata internationala, a declarat Simona Decuseara, National Sales/Marketing Manager Epson Romania.

Playerele multimedia si de stocare Epson P-5000 si P-3000 au ca principala functie descarcarea imaginilor de pe camerele foto digitale prin introducerea cardurilor CF (compact flash) sau SD (secure digital) in sloturile pe care cele doua dispozitive le detin, astfel, acestea putand fi vizualizate si stocate.

Produsele din seria P, Multimedia Storage Viewer, sunt foarte cunoscute in special in comunitatea de fotografi profesionisti. Cele doua modele aduc caracteristici total noi, cum sunt capacitatea de 80GB la P5000 sau primul ecran in 4 culori si primul portabil cu gamut extins ajungand la 117% fata de spatiul sRGB, pe baza unei tehnologii exclusive Epson, a adaugat Simona Decuseara.

Anuntat cu ocazia evenimentului Photokina de la finele anului trecut, Epson P-5000 Multimedia Storage Viewer este conceput pentru fotografii profesionisti care au nevoie sa vizualizeze fotografii in format JPG sau RAW sau sa le analizeze in echipa. Prezinta primul filtru pentru patru culori din lume multumita ecranului Epson 4.0 Photo Fine Ultra LCD. Epson P-5000 ofera un hard disc cu o capacitate de 80GB ce va stoca pana la 4,500 de fisiere in format RAW. Functia de browser permite o cautare printre fotografii foarte rapida si usoara, ce este ideala la fata locului. P-5000 este construit pentru a fi durabil si eficient, prezentandu-se intr-o carcasa neagra, lucioasa, solida si de inalta calitate.

Epson P-5000 a primit recent premiul iF design 2007 pentru design si inovatie tehnologica. Premiul iF design se acorda produselor ce prezinta tehnologii revolutionare si design modern.

Epson P-3000 Multimedia Storage Viewer vine cu o capacitate de 40GB si se adreseaza, pe langa utilizatorii avansati, acelora care merg in vacante si nu vor sa aiba limitari de stocare in realizarea de fotografii sau nu vor sa poarte cu ei un notebook. Produsul este la fel de util celor care calatoresc si care pot urmari filme multimedia, prodcasturi sau muzica pe dispozitiv in timp ce transfera cu ei fisiere de date de pe calculator in siguranta. O alta utilizare consta in folosirea lui in masina pentru urmarirea de filme de catre copii pe timpul unor deplasari mai lungi.

Sumarul caracteristicilor tehnice:

Capacitate

P5000 - 80GB
P3000 40GB
Tehnologie
- Photo Fine Ultra Technology
- 4 culori (rosu, galben-verde, albastru, verde smarald)
- gamut extins, 117% sRGB
Ecran
- 4 LTPS TFT (10,1 cm)
- 16,77 mil culori
Rezolutie
- 640 x 480 puncte
Interfata
- slot SD (secure digital)
- slot CF (compact flash)
- USB 2.0, A si miniB (host si dispozitiv)
- AV out (PAL/NTSC)
- casti

Suport formate media

- foto: JPEG, RAW
- video: MPEG 1/2/4, DivX, H.264, WMV9, Motion JPEG
- audio: MP3, AAC, WMA
Sisteme de operare suportate
- Windows 2000 Professional/ Home si Mac OS X
Dimensiuni
- 150mm88.7mm33.1mm (WxHxD)
- aprox. 426g
Alimentare
- AC sau baterii Li-Ion

Epson P5000 si Epson P3000 sunt disponibile incepand cu luna ianuarie 2007 prin reteaua de parteneri Epson, la un pret estimativ de 2400 RON (TVA inclus) pentru P-5000 si 1700 RON (TVA inclus) pentru P-3000.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea YourMoney »Setari Cookie-uri