Rasfat culinar de Ziua Indragostitilor
Crevete in pudra de portocale servit cu orez sushi si castravete, fondue de rosii, miere si coriandru, crema de zahar ars cu zmeura si fistic crocant sunt doar cateva dintre zecile de specialitati pregatite de restaurantele de cinci stele din Capitala pentru cei care si-au propus sa sarbatoreasca Ziua Indragostitilor in stil mare.
• 14 Februarie 2008 • YourMoney












1 / 12
Love is in the Air
2 / 12
Brasserie, Hilton
3 / 12
Roberto's, Hilton
4 / 12
Crowne Plaza
5 / 12
Cina Primavera, Crowne Plaza
6 / 12
Lovelicious
7 / 12
Sf. Valentin in inima orasului
8 / 12
Food made with love
9 / 12
Cupola, JW Marriott
10 / 12
Cucina, JW Marriott
11 / 12
Champions, JW Marriott
12 / 12
Celebrating Love
- Unde: la Athenee Palace Hilton;
- Cand:14 februarie, incepand cu ora 19:00;
Meniu cu 5 feluri:
- The First Approach: Crevete in pudra de portocale servit cu orez sushi si castravete;
- Passion Cocktail: Piept de rata gatit in Balsamico di Modena, jeleu de whisky si mere cu ficat de gasca in reductie de Pinot Noir;
- The Proposal: File de John Dory servit cu piure de fennel, vinete la gratar, sos de portocale si sos de langustine;
- The Main Attraction: muschi de vitel servit pe cartofi Lyonnaise, cu legume si sos de rosii;
- The Last Dance: Mousse de ciocolata alba si ceai verde, cu jeleu de fructe de padure;
Meniu cu 5 feluri:
- The First Approach: Carpaccio de rata cu smochine si caise uscate, in otet balsamic;
- The Porposal: Fettuccine cu homar si sos de rosii;
- Straight to the Heart: File de calcan la gratar cu sparanghel si trufe negre;
- Lovers Arrow: File de vita la gratar servit cu ficat de rata si mamaliga cu gorgonzola;
- Final Kiss: Cupa de ciocolata alba cu capsuni proaspete, servita cu sorbet de capsuni;
- Unde: Salonul La Primavera;
- Pret: 300 lei/cuplu;
Pentru cei care vor sa prelungeasca sarbatoarea iubirii Crowne Plaza pune la dispozitie camera de hotel deluxe la tariful de 370 lei plus 12 % taxe, camera dubla cu mic dejun inclus.
- Welcome glass: Asti Martini;
- Delicatese de intampinare: Andive cu branza Regina si nuci; Caviar de somon pe pat de branza; Bresaola cu branza de capra si boabe de pin;
- Felul 1: Terinne de fazan cu ciuperci salbatice, dressing de afine si floarea soarelui, paine prajita multicereale sau Tambourine din asparagus verde si halibut afumat cu boabe de piper roz, alone si Xeres dressing;
- Felul 2: Millefeuille din somon si scoici cu sos din Vermouth, unt de caviar si mazare dulce sau Tambourine din creveti si carne de crab cu piure de masline, capere si migdale;
- Felul 3: Iceberg Sherbet din fructul pasiunii si zmeura stropit cu vodca;
- Felul 4: Turnedos de vita, pate de ficat si thymus de vitel pe gratar cu sos de vin Port; Cartofi Rosace cu branza si boabe verzi invelite in felli de sunca sau File de miel cu crusta de cimbru si boabe de pin; Fondue de rosii, miere si coriandru; Legume feliate la cuptor si cartofi Gaufrette;
- Felul 5: Surpriza din para si zmeura cu sos de portocale sau Bagatelle din capsune si sos de fistic;
- Delicatese de intampinare: Andive cu branza Regina si nuci; Caviar de somon pe pat de branza; Bresaola cu branza de capra si boabe de pin;
- Felul 1: Terinne de fazan cu ciuperci salbatice, dressing de afine si floarea soarelui, paine prajita multicereale sau Tambourine din asparagus verde si halibut afumat cu boabe de piper roz, alone si Xeres dressing;
- Felul 2: Millefeuille din somon si scoici cu sos din Vermouth, unt de caviar si mazare dulce sau Tambourine din creveti si carne de crab cu piure de masline, capere si migdale;
- Felul 3: Iceberg Sherbet din fructul pasiunii si zmeura stropit cu vodca;
- Felul 4: Turnedos de vita, pate de ficat si thymus de vitel pe gratar cu sos de vin Port; Cartofi Rosace cu branza si boabe verzi invelite in felli de sunca sau File de miel cu crusta de cimbru si boabe de pin; Fondue de rosii, miere si coriandru; Legume feliate la cuptor si cartofi Gaufrette;
- Felul 5: Surpriza din para si zmeura cu sos de portocale sau Bagatelle din capsune si sos de fistic;
- Unde: la Howard Johnson;
- Pret: 220 lei/persoana;
Howard Johnson are o oferta speciala pentru noaptea de Sf. Valentin: cazare si cina pentru 2 persoane, plus mic dejun in data de 15 februarie la 730 lei;
- Unde: la InterContinental;
- Pret: 398 lei/ cuplu, cu taxe incluse;
Hotelul InterContinental a pregatit si o oferta speciala de cazare pentru cuplurile care doresc sa petreaca o noapte romantica. Tariful special este de 110 euro pentru camera dubla si include micul dejun si accesul la Health Club. Tariful nu include TVA (9%) si taxa de oras (3%).
- Unde: la JW Marriott Bucharest Grand Hotel;
- Sweet Love, Vienna Café: Bufet de prajituri: 120 lei/cuplu (incepand cu ora 12);
- Per ché ti amo veramente, Cucina: Dinner buffet: 300 lei/cuplu;
- Love with Condiments, Cupola: Dinner buffet: 350 lei/cuplu;
- Crazy in love, Champions: Dinner buffet: 240 lei/cuplu;
- Love Affair, Pavilion Lounge: Selectie de canapé-uri: 60 lei/cuplu;
- Salad Bar: Rosii feliate, castraveti, branza feta, crutoane cu usturoi, ciuperci, parmezan, ansoa, masline, anghinare, muraturi, specialitate de rosii uscate la soare;
- Cold: Salata de crab cu avocado si castraveti; Mousse de naut cu scoici St Jaques; Rosii cu mozzarella si sos pesto; Parfait de ficat de pui cu chutney de mere si stafide; Salata de pui marinat, servita cu sos de soia, tofu si taitei chinezesti; Brûlée din ficat de gasca; Jeleu de rosii cu salata de vinete; Gillette de somon cu castraveciori murati; Mezeluri si brinzeturi frantuzesti;
- Live Station: Salata Caesar cu medalioane de ton si parmezan proaspat;
- Hot: Sote de legume proaspete; Chiftelute din crab cu sos de ananas; Caprioara la cratita; Rulada de pui cu sos de merisoare; Vita marinata cu orez basmati; Cartofi Duchesse; Sushi-Ngiri si Maki;
- Carving Station: Rata à la Pekin cu sos de prune;
- Live Station: Ragout de fructe de mare; Midii cu taitei cu ou; Ficat de rata la tigaie;
- Desert: Crème brûlée alba si neagra; Tarte de banane caramelizate, sos de ciocolata amaruie cu vin de Porto; Crema de zahar ars cu zmeura si fistic crocant; Parfait de capsuni si zmeura; Spuma de zmeura cu menta; Prajitura de ciocolata si fructul pasiunii; Prajitura cu branza si mango; Prajitura de visine; Salata de fructe marinate in Curaçao; Bavareza cu Bailey’s; Liegeois cu cafea;
- Cold: Salata de crab cu avocado si castraveti; Mousse de naut cu scoici St Jaques; Rosii cu mozzarella si sos pesto; Parfait de ficat de pui cu chutney de mere si stafide; Salata de pui marinat, servita cu sos de soia, tofu si taitei chinezesti; Brûlée din ficat de gasca; Jeleu de rosii cu salata de vinete; Gillette de somon cu castraveciori murati; Mezeluri si brinzeturi frantuzesti;
- Live Station: Salata Caesar cu medalioane de ton si parmezan proaspat;
- Hot: Sote de legume proaspete; Chiftelute din crab cu sos de ananas; Caprioara la cratita; Rulada de pui cu sos de merisoare; Vita marinata cu orez basmati; Cartofi Duchesse; Sushi-Ngiri si Maki;
- Carving Station: Rata à la Pekin cu sos de prune;
- Live Station: Ragout de fructe de mare; Midii cu taitei cu ou; Ficat de rata la tigaie;
- Desert: Crème brûlée alba si neagra; Tarte de banane caramelizate, sos de ciocolata amaruie cu vin de Porto; Crema de zahar ars cu zmeura si fistic crocant; Parfait de capsuni si zmeura; Spuma de zmeura cu menta; Prajitura de ciocolata si fructul pasiunii; Prajitura cu branza si mango; Prajitura de visine; Salata de fructe marinate in Curaçao; Bavareza cu Bailey’s; Liegeois cu cafea;
- Cold: Terina de iepure cu ciuperci; Salata de sparanghel verde cu pepene; Supa de rosii cu dovlecei la gratar; Spuma de ficat de gisca, servita cu jeleu de fructe de padure; Budinca de brinza Pecorino; Carpaccio de vita cu salata verde; Terina de rata cu fistic; Cod marinat servit cu legume crocante; Sunca de Parma cu pepene; Tarta cu sunca si cascaval;
- Hot: Lasagna cu sos pesto si gorgonzola; Ravioli cu dovleac si sos de rosii si dovlecei; Calcan cu ciuperci si scoici; Somon la gratar, cartofi mediteraneeni si sos de sofran; Muschi de vitel servit cu sos de vin si visine; Piept de pui umplut cu mousse de trufe, sos de vin Marsala; Legume de sezon la tigaie; Cartofi Ana;
- Desert: Tiramisu cu fructul pasiunii; Tort Piemontese cu sos de caramel si crocant de nuci; Crema bavareza cu fructe de padure; Spuma de ciocolata cu emulsie de zmeura; Budinca de pannetone cu unt si sos de vanilie; Spuma de ciocolata alba cu fistic; Crème brûlée cu amaretto; Crema de mere cu ciocolata cu lapte; Garriguette de capsuni cu citrice si esenta de sfecla; Tarte de lamaie cu muguri de pin;
- Hot: Lasagna cu sos pesto si gorgonzola; Ravioli cu dovleac si sos de rosii si dovlecei; Calcan cu ciuperci si scoici; Somon la gratar, cartofi mediteraneeni si sos de sofran; Muschi de vitel servit cu sos de vin si visine; Piept de pui umplut cu mousse de trufe, sos de vin Marsala; Legume de sezon la tigaie; Cartofi Ana;
- Desert: Tiramisu cu fructul pasiunii; Tort Piemontese cu sos de caramel si crocant de nuci; Crema bavareza cu fructe de padure; Spuma de ciocolata cu emulsie de zmeura; Budinca de pannetone cu unt si sos de vanilie; Spuma de ciocolata alba cu fistic; Crème brûlée cu amaretto; Crema de mere cu ciocolata cu lapte; Garriguette de capsuni cu citrice si esenta de sfecla; Tarte de lamaie cu muguri de pin;
- Bar Salad: Rosii Cherry, castraveti, morcov, salata iceberg, porumb boabe; Dressinguri Ranch, Caesar si Italian;
- Cold: Salata de sparanghel cu porumb, rosii cherry si dressing de otet; Salata romanesca cu cuburi de brinza cu mucegai; Mini salata Cobb; Salata de ton cu coleslaw chinezesc; Salata de pui cu taitei chinezesti; Fructe de mare cu crisp de tortilla; Conuri de tortilla umplute cu salata Caesar, cu creveti sotati si brinza feta;
- Hot: Pui prajit in stil caribian, cu salsa de mango, avocado si coriandru; Cartofi umpluti cu legume si brinza Cedar; Rulouri de rata, sos de mere; Fajita de vita in lipie de faina; Somon marinat cu teriyaki, orez mexican si sos de mango;
- Live station: Quesadilla de curcan, relish de merisoare, smintina, salsa, ardei jalapeño si sos guacamole; Quesadilla cu brinza Brie si papaya;
- Desert: Mousse de ciocolata alba cu fistic; Creme brûlée cu Amaretto; Crema de mere cu ciocolata cu lapte; Spuma de menta cu zmeura; Salata de fructe marinate in Curaçao; Tarta de lamiie cu muguri de pin; Liegeois de cafea; Tarte de banane caramelizate, sos de ciocolata amaruie cu vin de Porto; Prajitura Linzer; Prajitura Opera;
- Cold: Salata de sparanghel cu porumb, rosii cherry si dressing de otet; Salata romanesca cu cuburi de brinza cu mucegai; Mini salata Cobb; Salata de ton cu coleslaw chinezesc; Salata de pui cu taitei chinezesti; Fructe de mare cu crisp de tortilla; Conuri de tortilla umplute cu salata Caesar, cu creveti sotati si brinza feta;
- Hot: Pui prajit in stil caribian, cu salsa de mango, avocado si coriandru; Cartofi umpluti cu legume si brinza Cedar; Rulouri de rata, sos de mere; Fajita de vita in lipie de faina; Somon marinat cu teriyaki, orez mexican si sos de mango;
- Live station: Quesadilla de curcan, relish de merisoare, smintina, salsa, ardei jalapeño si sos guacamole; Quesadilla cu brinza Brie si papaya;
- Desert: Mousse de ciocolata alba cu fistic; Creme brûlée cu Amaretto; Crema de mere cu ciocolata cu lapte; Spuma de menta cu zmeura; Salata de fructe marinate in Curaçao; Tarta de lamiie cu muguri de pin; Liegeois de cafea; Tarte de banane caramelizate, sos de ciocolata amaruie cu vin de Porto; Prajitura Linzer; Prajitura Opera;
- Unde: la Carol Parc Hotel
Desertul va fi unul special, si va fi oferit din partea casei, iar doamnele vor primi si un cadou supriza.
Te-ar putea interesa si: