Lansarea Focus RS

Asteptat cu nerabdare de toti entuziastii pilotajului, noul Focus RS a fost prezentat oficial, inainte de debutul la Salonul Auto de la Londra. Dupa mai multe poze spion si dupa un "preview" oficial cu masina pe circuitul Nurburgring, Focus RS este prezentat acum in detaliu. Asta e un fel de spune pentru ca, chiar daca Ford da si cateva cifre referitoare la performante, spune ca dezvoltarea masinii continua, asa ca e posibil ca cifrele anuntate acum sa fie imbunatatite la produsul final.

Oficial: Ford Focus RS: 300 CP!

1 / 6

Prezentare Focus RS

Masina arata destul de mult diferit fata de Focus ST si se poate spune chiar ca designul face aluzii discrete la masinile de WRC, la aceasta impresie punctand spoilerele mari, prizele de aer supradimensionate, eleronul, difuzorul de aer si bosajele rotilor. Este un design care va atrage atentia cam in orice mediu, iar partea buna este ca aspectul este sustinut de performante.


Oficial: Ford Focus RS: 300 CP!

2 / 6

Focus RS: Dotari tehnice I

Motorul este, la baza acelasi de pe Focus ST. Cu 5 cilindri, de 2,5 litri si supraalimentat, dar ca urmare a modificarilor suferite la nivelul electronicii, admisiei, evacuarii si turbinei dezvolta 300 CP, fata de 225 CP cat livreaza pe ST.

Cei 300 CP sunt chiar mai multi decat anunta Ford cu ceva timp in urma, cand afirma ca noul RS va avea 280 CP.


Oficial: Ford Focus RS: 300 CP!

3 / 6

Focus RS: Dotari tehnice II

Inginerii Ford spun ca au luat un calcul un sistem de tractiune integrala pen RS, dar au ales in final ca masina sa fie una cu tractiune fata.
Asta din doua motive. In primul rand, RS-ul este mai usor fara sistemul de tractiune integrala, iar in doilea rand modificarile operate trenului de rulare si in special puntii fata faca posibila transmisterea eficienta la sol a celor 300 CP si 410 Nm.

Oficial: Ford Focus RS: 300 CP!

4 / 6

Puntea fata se bazeaza tot pe o configuratie McPherson, dar inginerii

Puntea fata se bazeaza tot pe o configuratie McPherson, dar inginerii au modificat unele repere in asa fel incat a rezultat RevoKnuckle - sistem despre care oficialii Ford spun ca va transmite eficient cuplul la sol si nu va afecta directia. Tot de acest aspect are grija si un diferential cu alunecare limitata.

Discurile de frana au un diametru mai mare si impreuna cu pneurile performante care incalta jante de 19 inch promit distante excelente de franare.

Oficial: Ford Focus RS: 300 CP!

5 / 6

Ford spune ca manevrabilitatea lui Focus RS a fost testata fara ESP

Ford spune ca manevrabilitatea lui Focus RS a fost testata fara ESP si asta pentru ca RS sa fie o placere la condus datorita raspunsului natural al masinii si nu din cauza electronicii. Masina are in serie ESP, dar inginerii Ford spun ca acesta este un element de siguranta si atat.

Deocamdata nu se stie decat ca masina va atinge 100 km/h in sub 6 secunde (ST-ul are 6,7 secunde), dar cifrele exacte vor fi comunicate dupa Salonul Auto de la Londra. Focus RS va fi disponibil la vanzare la inceputul anului viitor.


Sursa: Sotto

Oficial: Ford Focus RS: 300 CP!

6 / 6

Rasfoieste in continuare

Allview lanseaza un nou telefon pentru segmentul de business

Tastatura qwerty, sincronizare, hotspot, camera foto de 3.2 MP, conectivitate Wi-Fi si prin 3G HSDPA sunt cateva dintre caracteristicile noului model Dual SIM 3G Qwerty Q2 Cloud.


Oficial: Ford Focus RS: 300 CP!Articole recomandate