Prezentare

Este si cazul noului BMW Seria 7, care ne arata ultimele tehnologii dezvoltate de constructorul german.

Limuzina de lux bavareza se bazeaza pe o suspensie cu totul noua, a carei arhitectura are rolul de a crea un compromis cat mai bun intre confort si sportivitate. Asta din punct de vedere mecanic, pentru ca fineturile tin de electronica. Asa ca noul Seria 7 dispune de Drive Dynamic Control, sistem care permite, printre altele ca soferul sa poata alege intre modurile de rulare: Confort, Normal, Sport si Sport +. In functie de ce program este selectat, este adaptat modul de raspuns al amortizoarelor, cutiei de viteze, motorului si directiei.

BMW seria 7: Lansare de exceptie

1 / 6

BMW Seria 7: Dotari tehnice I

Motoarele sunt cele cunoscute de pe ultimele aparitii BMW, in special de pe X6. Seria 7 va putea fi echipata cu motorul turbodiesel de 3 litri, care produce 245 CP si 540 Nm, valori suficiente pentru ca masina sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 7,4 secunde si sa atinga 245 km/h.


BMW seria 7: Lansare de exceptie

2 / 6

BMW Seria 7: Dotari tehnice II

Un alt motor disponibil va fi cel pe benzina, de 3 litri, biturbo, care livreaza 326 CP si 450 Nm. Deocamdata, cel mai puternic propulsor va fi cel de pe 750i, un V8 de 4,4 litri, biturbo, pe benzina, care produce 407 CP si 600 Nm. Performantele masinii cu acest motor sunt foarte bune. 0-100 km/h in 5,2 secunde si 250 km/h viteza maxima (limitata electronic). Ceva mai tarziu va debuta si cel mai puternic model - 760i, ale carui performante nu se cunosc inca.

BMW seria 7: Lansare de exceptie

3 / 6

BMW Seria 7: Echipamente de siguranta I

Daca e sa ne referim la echipamentele de siguranta prezente la bord, trebuie sa amintim sistemul Night Vision - cel mai performnat sistem de acest gen disponibil in momentul de fata. Acesta poate detecta pietonii chiar si in lumina slaba si alerteaza soferul daca acestia se misca inspre traietoria masinii.

Noul Seria 7 dispune si de 2 camere video situate in spoilerul fata, acestea afisand imagini pe display-ul bordului. Ele ajuta la sporirea vizibilitatii in intersectiile in care drumul cu prioritate nu este perfect vizibil sau cand soferul trebuie sa se strecoare prin spatii foarte inguste.

BMW seria 7: Lansare de exceptie

4 / 6

BMW Seria 7: Echipamente de siguranta II

Masina dispune si de sistemul care avertizeaza soferul, prin usoare vibratii in volan, ca paraseste banda pe care ruleaza fara sa semnalizeze (situatie care poate aparea atunci cand soferul adoarme la volan sau este neatent), doar ca inginerii BMW i-au mai adaugat o functie. Niste senzori speciali supravegheaza "unghiul mort" din retrovizoarele laterale pana la o distanta de 60 metri in spate, iar daca o masina se apropie in timp ce soferul vrea sa schimbe banda, este afisat un simbol special pe un mic display al oglinzii respective.

BMW seria 7: Lansare de exceptie

5 / 6

BMW Seria 7: Produs in serie

Ganditi-va ca, pe langa aceste sisteme, Seria 7 mai dispune si de altele, nu neaparat in premiera pentru BMW, cum ar fi: Integral Active Steering - rotile spate pot vira cu un unghi de pana la 3 grade, Dynamic Traction Control, functia de uscare a discurilor de frana, asistenta la plecarea in panta, pretensionarea sistemului de franare in cazul unei urgente, compensarea fadingului (oboselii) franelor.

Nu toate aceste echipamente sunt in serie, dar ele ne dau o idee despre potentialul tehnologic la care a ajuns Seria 7 si implicit BMW.


Sursa: Sotto

BMW seria 7: Lansare de exceptie

6 / 6

Rasfoieste in continuare

Top 5 orase europene cu targuri de Craciun de vis

In perioada sarbatorilor, suntem cu totii cuprinsi de frenezia cumparaturilor. Iar daca acestea pot fi facute la targurile de Craciun din orase europene cu traditie, bucuria este cu atat mai mare. Iata cinci dintre orasele europene cu cele mai frumoase targuri de Craciun.


BMW seria 7: Lansare de exceptieArticole recomandate