Times Square, New York City

37.6 milioane vizitatori

Acesta intersectie comerciala a Manhattan-ului este si cea mai vizitata destinatiei a Statelor Unite ale Americii, datorita numarului tot mai mare de turisti care au vizitat New-York-ul in 2008, in ciuda crizei financiare.

Conform Times Square Alliance, 80 la suta dintre cei care ajung in metropola isi fac un scop din vizitarea acestei piete astfel ca, dintre cei 47 milioane de turisti care au vazut orasul, 37,6 milioane au ajuns in Times Square.


Destinatiile de top ale Americii

1 / 6

The Las Vegas Strip, Nevada

30 milioane vizitatori

The Las Vegas Strip, zona in care sunt intalnite majoritatea hotelurilor, restaurantelor si resorturilor din “orasul pacatelor”, face parte din programul national Scenic Byways, care desemneaza strazile cu insemnatate naturala, arheologica, culturala, istorica, panoramica si recreationala.

In anul 2008, Las Vegas a fost vizitat de 37,5 milioane de persoane, dintre care 30 de milioane s-au cazat si si-au incercat norocul la cazinourile din Las Vegas Strip.


Destinatiile de top ale Americii

2 / 6

National Mall and Memorial Parks, Washington

25 milioane vizitatori

Multe dintre reperele de baza ale culturii americane pot fi gasite in National Mall and Memorial Parks din Washington. Printre acestea se numara Washington Memorial, Lincoln Memorial, Jefferson Memorial si Memorialul Veteranilor razboaielor din Corea si Vietnam.

Peisajul este completat de cele nouasprezece muzee ale The Smithsonian Institution, reusind sa atraga anul trecut un numar de 25 milioane de turisti.


Destinatiile de top ale Americii

3 / 6

4. Faneuil Hall Marketplace, Boston

20 milioane vizitatori

Construit in 1742 de catre un bogat negustor din Boston, Faneuil Hall a reprezentat de-a lungul secolelor un important centru comercial dar si un celebru loc in care s-au tinut discursuri memorabile precum cel de independenta al lui Samuel Adams catre locuitorii coloniilor.

Faneuil include si Quincy Market, restaurata in secolul al XIX-lea, si reprezinta in primul rand o atractie culturala a Americii.


Destinatiile de top ale Americii

4 / 6

5. Disney World's Magic Kingdom, Florida

17,1 milioane vizitatori

The Magic Kingdom este cea mai populara destinatie Disney a Floridei, urmata de Epcot, Disney Hollywood Studios si Animal Kingdom.

Locatia include atractii binecunoscute precum Big Thunder Mountain Railroad si Country Bear Jamboree.

Destinatiile de top ale Americii

5 / 6

6. Disneyland Park, Anaheim, California

14.9 milioane vizitatori

Cu aproape 15 milioane de vizitatori in 2007, Disney Park din Anaheim a reprezentat o destinatie de referinta inca din 1955, anul in care a fost inaugurat.

Cele mai cunoscute metode de distractie ale parcului variaza de la Space Mountain pana la turul Piratii din Caraibe.Destinatiile de top ale Americii

6 / 6

Rasfoieste in continuare

Top 5 orase europene cu targuri de Craciun de vis

In perioada sarbatorilor, suntem cu totii cuprinsi de frenezia cumparaturilor. Iar daca acestea pot fi facute la targurile de Craciun din orase europene cu traditie, bucuria este cu atat mai mare. Iata cinci dintre orasele europene cu cele mai frumoase targuri de Craciun.


Destinatiile de top ale AmericiiArticole recomandate


Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.