Bicicleta acoperita cu aur de 24K

Intre timp, o companie pe numele ei Aurumania a aparut si si-a declarat scopul de a produce adevarate opere de arta, pornind de la cateva obiecte banale.

Ultima lor bicicleta, acoperita in aur de 24 karate si cu peste 600 de cristale Swarovski, a devenit de curand cea mai scumpa din lume, detronand de departe fabuloasa Madone din 2005.Cea mai scumpa bicicleta din lume

1 / 4

Gold Bike Crystal Edition: Pret

Aurumania Gold Bike Crystal Edition costa 81.000 euro.

Numai zece exemplare sunt produse, fiind destinate mai degrada colectionarilor instariti decat ciclistilor amatori care chiar intentioneaza sa se urce pe o asemenea bijuterie.


Cea mai scumpa bicicleta din lume

2 / 4

Piese syflate in aur

Fabuloasa bicicleta are aproape toate piesele suflate in pretiosul metal. Numai lantul si cateva suruburi au ramas neaurite, scotand din calcul evident cauciucurile, saua si manerele.

Totul este confectionat manual si, prin intermediul pielii de cea mai buna calitate, aminteste de stilul bicicletelor de la inceputul secolului 20. Aurumania a pus totusi accentul pe curse.

Sa ne imaginam ca, pentru admiratia deosebita ce o poarta unui mare ciclist fie el Armstrong, Patani, Lemond, Zulle, Merckx sau Coppi, un om bogat vrea sa agate pe perete o astfel de bicicleta. Sau, chiar actualii campioni, isi pot achizitiona un produs Aurumania la retragere, pentru a-si aminti de vremurile de glorie..


Cea mai scumpa bicicleta din lume

3 / 4

Perfect functionabila

Ghidonul este imbracat partial in piele maronie cu ornamente realizate manual, saua este semnata Brooks iar frontal, pe cadru, se gaseste o emblema cu numarul 79, care semnifica pozitia aurului in tabelul periodic al elementelor.

De mentionat faptul ca ultima bicicleta facuta de Aurumania este perfect functionala si poate fi scoasa la curse, chiar daca, trebuie sa recunoastem, ii sta mult mai bine asezata cu grija pe un perete.

Sursa: Yuppy


Cea mai scumpa bicicleta din lume

4 / 4

Rasfoieste in continuare

De ce merita sa faci o vizita in Thailanda? Un motiv ar fi plajele...

Obiectivele preferate de romani in Thailanda sunt destinatiile cu plaje, din sud: Phuket, Koh Phangan, Krabi, dar si Hua Hin, sau Bangkok, potrivit reprezentantilor Autoritatii pentru Turism din Thailanda. Iata cateva detalii despre aceasta tara exotica, cu peisaje si plaje care iti taie respiratia cu frumusetea lor.


Cea mai scumpa bicicleta din lumeArticole recomandate


Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.