Cel mai bun design

Se poate spune ca englezii au reusit. Debutul oficial al masinii, in versiune de serie a avut loc weekend-ul trecut exact la Concorso dEleganza Villa dEste, pe malul lacului Como, in Italia.

Un eveniment de traditie, unde bunul gust este la el acasa si unde Aston Martin One-77 poate fi apreciat de cei mai critici cunoscatori ai designului din cam toate timpurile.

Evident, masina a primit premiul pentru cel mai bun design la sectiunea cancept-car si prototipuri, fiind preferata votantilor dintre alte 7 modele inscrise in concurs.

Aston Martin One-77: Cea mai frumoasa masina din lume?

1 / 4

One-77: Simt artistic

One-77 pastreaza linia Aston Martin traditionala, dar cu un nivel de rafinament peste tot cea a creat Aston Martin pana acum.

Toate detaliile, de la fantele inguste din spoilerul fata, pana la linia comuna a stopurilor si difuzorul de aer spate - au fost concepute in asa fel incat sa fie in armonie perfecta si sa provoace la maxim simtul artistic al oricarui designer si al oricarui pasionat de masini.

Aston Martin One-77: Cea mai frumoasa masina din lume?

2 / 4

Performante

Din punct de vedere al performantelor s-a incercat obtinerea a cat mai mult, dar One-77 nu vizeaza titluri de genul cea mai rapida masina din lume.

Motorul este unul V12, aspirat, de 7,3 litri, o evolutie a celui V12 de 6 litri din arsenalul Aston, de dezvoltare ocupandu-se atat inginerii Aston cat si specilaistii de la Cosworth.

Aston Martin One-77: Cea mai frumoasa masina din lume?

3 / 4

77 de exemplare

Puterea maxima este putin peste 700 CP, iar performantele sunt excelente si datorita faptului ca masa totala a masinii este de doar 1.500 kg. Acceleratia 0 - 100 km/h este posibila in aproximativ 3,7 secunde, iar oficialii Aston spun ca viteza maxima este de peste 320 km/h.

Aston Martin One-77 va fi produs in doar 77 de xemplare, iar pretul va fi de peste 1 milion de euro.

Sursa: Sotto


Aston Martin One-77: Cea mai frumoasa masina din lume?

4 / 4

Rasfoieste in continuare

Kingston Digital lanseaza cel mai rapid stick USB

DataTraveler HyperX 3.0 a fost creat pentru pasionatii de jocuri si tehnologie si ofera cea mai rapida viteza si cea mai mare capacitate al unui dispozitiv de stocare USB Kingston. Viteza si capacitatea de stocare sporite le permit utilizatorilor sa stocheze rapid documentele.


Aston Martin One-77: Cea mai frumoasa masina din lume?